• Почетна
  • СПОРТ
  • Вермезовић: Клубови живе само за утакмице са Партизаном
Прочитај ми чланак

Вермезовић: Клубови живе само за утакмице са Партизаном

0

vladimir vermezovic_1346417744_420x0(Спортски журнал)
Тренер Партизана Владимир Вермезовић рекао је у Спортском центру Телеоптик да га није уплашило то што је његова екипа у два кола са 11 дошла на седам бодова предности на табели Супер лиге у односу на другопласирану Црвену звезду:

Нисам се уплашио. Многи су славили већ кад је било 11 бодова предности, али и седам је лепа предност. Мало боду очи ова два ремија са Хајдуком и Слободом, али смо и ту пружили добру игру у којој смо имали десетак шанси и зицера, али то је фудбал. Две тешке утакмице су иза нас, биће тешко и даље, али навикли смо да играмо под притиском.

Вермезовић је истакао да је свестан да су играчи под великим притиском, али да је тешко играти у Партизану и да они то морају да издрже:

Тешко је играти у Партизану, где је све осим победе катастрофа. Велики је притисак, али играчи су зато ту и они то морају да издрже. Тежак циклус је иза нас, распоред није био добар, али шта је ту је, што нас не убије ојачаће нас. Да је више оваквих утакмица било би нам лакше да играмо у Европи.

Он је оценио да је његове фудбалере пореметила и репрезентативна пауза која је, према његовим речима, дошла у незгодном тренутку:

Не могу ништа да им замерим, ова репрезентативна пауза нас је пореметила, али играчи имају снаге да превазиђу кризу, ништа није страшно. Одиграли смо три тешке утакмице за седам дана и биће много лакше када будемо ушли у ритам субота–субота.

Тренер Партизана је рекао да је Црвена звезда показала да није одустала од титуле тиме што је променила тренера:

Чињеница је да смо се опустили, али да је Звезда дигла руке од титуле не би променила тренера. Ако неко диже руке од нечега, онда неће да троши паре. Војводина и Црвена звезда су много рано отписани а они су изузетно опасни противници. Ми смо еуфоричан народ, па је на плус 11 било славља, али нам свакако иде у прилог и то што се смањује број бодова у оптицају.

На питање новинара да прокоментарише то што је Хајдук против Црвене звезде свесно изашао са измењеном поставом, Вермезовић је рекао да то његов клуб не треба да дотиче:

Одувек је у српском фудбалу важило да те екипе на утакмицама са Црвеном звездом и Партизаном дају све од себе. Сада више није тако, живи се само за утакмице са Партизаном. Ми морамо да останемо концентрисани само на себе и ја не желим ником другом да састављам тим. То је њихово право и они су одговорни за то.

Партизан ће у 22. колу Супер лиге, у недељу, дочекати Војводину, а тренер црно–белих је истакао да је његовој екипи потребна подршка, због психолошког стања у коме се налази:

То је дерби и биће тешко, али превазићи ћемо ово, то није спорно. Војводина долази да направи изненађење и играчима је неопходна подршка због психлошког стања у којем се налазе. Сигуран сам да ће момци то издржати.

Партизан је у првом делу сезоне победио у Новом Саду са 3:0, а тренер српског шампиона рекао је да то можда и није био реалан резултат.

Цене улазница за утакмицу са Војводином су 200 динара за јужну, односно 400 за источну и западну трибину, а цео приход ићи ће за помоћ девојчици Тијани Огњановић, којој је потребна трансплантација срца.