• Почетна
  • СПОРТ
  • ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ: Милица Мандић у Кући славних у Лас Вегасу
Прочитај ми чланак

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ: Милица Мандић у Кући славних у Лас Вегасу

0

dragan-jovic-milica-mandic-tekvondo

Олимпијска шампионка Милица Мандић и њен тренер Драган Јовић биће примљени у теквондо Кућу славних на церемонији која ће бити одржана у петак у Лас Вегасу.

Директор Куће славних за Европу Мирослав Брежан из Хрватске предложио је Мандићеву и Јовића због изузетних резултата и доприноса теквондоу у Србији, региону и свету, као и развоју овог борилачког спорта.

„Кућа славних бира најбоље међу најбољима међу тренерима, такмичарима, судијама. Сматрам да су Драган Јовић и Милица Мандић заслужили место у Кући славних јер нема ништа веће од освајања златне медаље на Олимпијским играма. То је највећи успех у региону“, истакао је Брежан.

Мандићева је у досадашњој каријери освојила, поред бројних медаља на међународним турнирима, бронзу на јуниорском светском првенству, бронзу на сениорском светском првенству 2011, сребро на европском првенству 2012, олимпијско злато у Лондону 2012.

„Велика је част и привилегија ући у Кућу славних, овако нешто се доживи само једном у животу. Једина златна медаља на Олимпијским играма са ових простора је један од разлога што смо позвани. Ово је само мотивација за даљи напорни рад и нове успехе“, рекла је Мандићева.

Најуспешнији тренер Србије у 2012.години и најзаслужнији за Миличино злато на Играма у Лондону рекао је да је почаствован што је међу изабранима за Кућу славних.

„То је још један подстрек и обавеза. Поред личног успеха сматрам да је ово признање српском спорту и прилика за промоцију теквондо спорта, али и Теквондо Асоцијације Србије“, рекао је Јовић.

Предстојећа церемонија примања почасних чланова у Кућу славних биће четврта по реду, а одржава се на две године.

(Курир)