Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У МИНХЕНУ: Српског боксера супарник Албанац ујео у рингу! (ВИДЕО)

0

Велики скандал обележио је у Минхену боксерски двобој нашег Андреја Пешића и Астрита Клименте, Аустријанца албанског порекла.

Климента је на овом мечу умислио да је Тајсон, а његов ривал Ивандер Холифилд, па је у једном тренутку имитирао „гвозденог Мајка“ и – угризао за уво Пешића.

Иако је судија Розарио Триоло одмах „дисквалификовао вампира“, како је то описао немачки „Билд“, страсти се нису смириле. Тренер и промотер овог догађаја, Александар Петковић, утрчао је у ринг желећи да се расправи са Климентом, а након што је овај насрнуо на њега, Петковић му је узвратио ударцем у браду.

„Хтео бих да се извиним за моју реакцију у рингу, која није била добра. Али, био сам испровоциран на више начина, вређана ми је жена и то од стране Петковића, нисам могао да уђем у ринг са музиком коју сам одабрао, јер је била албанска… Дуго сам се суздржавао, а онда ми је пао мрак на очи. То није било у реду, али ја сам увек спреман за реванш. Ривалу пружам руку, а што се Петковића тиче, он не заслужује поштовање јер се понашао врло неспортски“, објавио је Климента на Фејсбук страници, и то уз фотографију на којој држи прекрштене руке преко груди, чиме симболизује орла са албанског грба.

Блиц