Прочитај ми чланак

Велики Никола Миротић: Донирао невероватан новац да изгради кућу српској породици!

0

После летошњег пресељења из НБА лиге у Барселону, Никола Миротић наставља са великим акцијама доброчинства, након што је средином ове године обезбедио дом за породицу Варга из Вуковара.

Заједно са својом породицом, Никола је крајем септембра поново донирао 30.000 евра Хуманитарној организацији Срби за Србе, овај пут за потребе изградње куће седмочлане породице Којовић са петоро деце из села Трешњевица у општини Сјеница.

Седмочлано домаћинство чине родитељи Негосав и Сузана и њихово петоро деце – Немања (11), Викторија (9), Теодора (7), Виктор (6) и најмлађи Владимир (4). Којовићи живе у кући, коју су добили на коришћење од шумарског предузећа, у којем је Негосав запослен и ради као шумар. Поред Негосавове плате, као додатни извор прихода, породица остварује право на дечији додатак за четворо деце.

Стање куће у којој Којовићи живе није лоше, међутим проблем представљају лоше инсталације у кући, што је имало за последицу да једном приликом, Негосавовог брата удари струја у купатилу. На срећу све се завршило добро и без последица. Породица тренутно користи две собе и имају укупно четири кревета на којима сви спавају.

– Којовићи су се прошле године задужили новачним кредитом у банци и купили плац на којем су планирали да започну изградњу свог породичног дома.Захваљујући вишегодишњој сарадњи Хуманитарне организације Срби за Србе и Николе Миротића, породица Којовић са својих петоро деце ће до краја 2019. године добити свој новоизграђени и опремљен дом са основним кућним намештајем и белом техником како би мали Којовићи имали пристојне услове за даље одрастање – наводи се у саопштењу хуманитарне организације СзС.