Прочитај ми чланак

Велика победа Црвене звезде, Лига шампиона све ближе

0

Фудбалери Црвене звезде савладали су Каират резултатом 5:0 (укупно 6:2) и тако обезбедили пласман у треће коло квалификација за Лигу шампиона, где ће одмерити снаге са Шерифом из Тираспоља.

Тим из Казахстана је у првој утакмици славио са 2:1 головима Жозеа Кантеа у 24. и Макија Бањака у 79. минуту, док је једини погодак за црвено-беле постигао хрватски интернационалац Дино Микановић у 57. минуту, и то неспретном реакцијом након центаршута Милана Гајића у 57. минуту након које је затресао мрежу сопственог тима.

Казахстанци ће у Београду бранити предност од једног гола, а с обзиром на то да је укинуто правило гола у гостима, екипи коју са клупе предводи Дејан Станковић неопходна је победа од бар два гола разлике, како меч не би ушао у продужетак.

Уколико Звезда слави са голом предности биће играно додатних 30 минута, док ће реми или победа Каирата у наредно коло одвести госте.

Такође, црвено-бели неће моћи да рачунају на подршку најватренијих навијача, с обзиром на то да је због инцидента са меча против Милана, када је један навијач Звезде из ложе вређао Златана Ибрахимовића, на трибине забрањен улаз особама старијима од 14 година.