Прочитај ми чланак

Велеобрт: Ђоковић може и без вакцине у Аустралију, процурео мејл који није смео

0

И док већ пуних месец дана постоји перманетни, свакодневни притисак на тенисере и тенисерке да се вакцинишу одједном је на адресу WТА стигла порука коју је мало ко очекивао у овом тренутку. Све ово је донело потпуно нови моменат о учешћу Новака Ђоковића на Аустралијан опену.

Постављао се питање који ће играчи и играчице играти у Мелбурну јер је око 35 одсто играча невакцинисано, али је сада донета промена.

Наиме, најпре су сви професионални спортисти како у локалу, тако и они који долазе из иностранства морали да покажу да имају две примљене вакцине да би се такмичили. Ипак, изгледа да се од те одлуке одустало.

Како преноси Бен Ротенберг, амерички новинар, објавио је мејл који није смео да процури, барем не у овом тренутку.

Тениски савез Аустралије је послао допис WТА у ком стоји да би и невакцинисани играчи могли да учествују у Мелбурну, али у случају да одраде двонедељни карантин. Заправо, уколико мало размислимо, све ово није донело никакву промену у односу на ову годину. Сви се и даље живо сећају фотографија Новака са терасе током изолације пред почетак турнира у Мелбурну.

Наводи се у мејлу да ће играчи морати да имају негативни PCR тест 72 сата пре одласка у Аустралију, те да ће морати редовно да буду тестирани током турнира. Док они који су вакцинисани имају повластицу да не морају у изолацију.

И сам Ротенберг се оградио јер постоји могућност да се све још неколико пута промени до 17. јануара када би требало да почне Аустралијан опен.

Све ово је изазвало праву панику међу навијачима који не желе да пропусте прилику да гледају најбоље тенисере света. И даље су у току преговори челника турнира са Владом Викторије око тога које ће бити обавезе, а која права професионалних спортиста који од 1. јануара 2022. године буду долазили у ову земљу.