Прочитај ми чланак

Вазура хтео да извлачи новац из Партизана за Зечевића

0

Милош Вазура, генерални директор ФК Партизан, био је спреман да извлачи новац из клуба за Жарка Зечевића - тако бар тврди Владимир Вулетић, бивши потпредседник црно-белих, у исказу који је дао у Служби за борбу против организиваног криминала, сазнаје Нова.рс.

Доскорашњи потпредседник ФК Партизан саслушаван је прошле недеље скоро четири сата у просторијама СБПОК.

Како наш портал сазнаје, Вулетић је поред бројних занимљивих ствари причао и о спрези садашњег и бившег функционера клуба из Хумске.

Како се наводи, Вазура је био спреман да извлачи новац из клуба за Зечевића, за кога је сам Вулетић у ранијим интервјуима говорио да “његов утицај у клубу и даље постоји и да је канцероген за Партизан”.

У свом исказу у полицији Вулетић је навео и да је сукоб између две струје у Партизану почео током 2015. године – прву је предводио Војислав Недић, отац генералног секретара Владе, Новака Недића, а другу тадашњи потпредседник клуба Милорад Вучелић. Суком је кулминирао у новембру те године после пораза од Аугзбурга и елиминације у групној фази Лиге Европе. Између осталог, од Вулетића су Недићи захтевали да пронађе правни модалитет за привремену управу Партизана на чијем челу би био старији Недић, што није било правно изводљиво.

Информације до којих је наш портал дошао говоре и да је Новак Недић потом веровао како ће имати већину у Радној групи, која је бројала седам чланова, што се није догодило, и незадовољство је кулминирало током зимских припрема на Кипру.

Милоша Вазуру, који је био са екипом на припремама, позвао је Новак Недић и телефоном су разговарали скоро сат времена, после чега је дошло до прекида кумовских односа између њих двојице и свако је наставио своју борбу у клубу.

По повратку са Кипра, где је боравио и Вулетић, позвао га је Новак Недић и тражио да се виде како би разговарали.

Како Нова.рс сазнаје, млађи Недић је, према изјави Вулетића у полицији, био љут на Вазуру после свега и захтевао је од њега да нешто ураде, јер је гемерални директор био спреман да извлачи новац из клуба за Зечевића, што су намеравали да спрече.

Информације до којих је наш портал дошао говоре како је Вулетић инсистирао да се све ради преко Скупштине, за коју је навео да немају већину, али је Недић поручио како ће то урадити уз помоћ навијача, после чега више нису имали контакт.

Између осталог, Вулетић је и више пута указивао на то да су Недићи уз помоћ навијача имали намеру да преузму контролу над ФК Партизан.