Прочитај ми чланак

ВАТЕРПОЛО: Србија декласирала Холандију за четвртфинале ЕП

0

Србија је са све три победе освојила прво место у Групи Б и иде директно у четвртфинале, где ће у среду играти против бољег из дуела Немачке и Шпаније

Фото: Н.С.

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства у Будимпешти, пошто је вечерас победила Холандију са 11:4 (0:1, 3:1, 5:2, 3:0), у трећем колу Групе Б.

Најефикаснији у српском тиму био је Душан Мандић са три гола, док су по два постигли Андрија Прлаиновић и Филип Филиповић. По један погодак постигли су Никола Дедовић, Душко Пијетловић, Милан Алексић и Стефан Митровић.

У екипи Холандије два гола постигао је Робин Линдхут, а по један гол постигли су Јорн Вилкенхорст и Паскал Јансен.

Прва четвртина завршена је вођством Холандије од 1:0, а на почетку друге деонице та екипа удвостручила је предност. Српски тим је после тога појачао и преокренуо на 3:2.

Холандија је затим извела два петерца, оба пута стрелац је био Линдхут и поново је повела (4:3). Изједначио је Алексић, Србија је затим повела преко Пијетловића, а са два гола Прлаиновић је донео браниоцу титуле осетнију предност. Четири гола разлике донео је Дедовић у завршници треће деонице.

У последњој четвртини српски тим сачувао је своју мрежу а постигао је три гола и остварио убедљиву победу.