Прочитај ми чланак

ВАТЕРПОЛИСТИ СРБИЈЕ ИСПАЛИ са СП: Шпанци већ у 2. четвртини завршили посао!

0

Делфине пораза коштало касно буђење

Подмлађена ватерполо репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Светског првенства, пошто су у четвртфиналу изгубили од Шпаније резултатом 12:9 (2:1, 5:2, 3:4, 2:2).

Заслужено – нема шта, јер су Делфини од првог минута били у резултатском заостатку. Само прву деоницу Србија је била егал (2:1), имала шансу у финишу за 2:2, да би Шпанија већ средином друге повела са 6:1 и већ тада практично решила питање победника.

Дејан Савић је затражио тајм-аут, урлао је на играче, и то је донекле разбудило Делфине који су успели да стигну до 5:8. Недуго затим видели смо добро одбрану Србије која је резулитрала полуконтру за могућих 9:7 и повратак у утакмицу, али је уследила почетничка грешка на средини терена која је касније резултирала голом Шпанаца из петерца за 10:6.

Последњу прилику да врати Србију у игру имао је Виктор Рашаовић на осам секунди до краја треће четвртине. На семафору је било 10:7 за Шпанце, Делфини су имали играча више, али је уследио исхитрен шут.

Направила је Србија велики број грешака на овом мечу, у то нема сумње. Међутим, вреди поменути и то да су судије имале чудан критеријум. Пречесто су Шпанци имали играча више, али то никако не би смело да буде алиби.

Без браће Пијетловић, Прлаиновића и Филиповића и осталих – Србија очигледно није могла више. Ако ништа, ови момци су барем добили велико искуство. Надокрадиће га и кроз борбе за пласман од 5. до 8. места, а вреди поменути да наша репрезентација само једном у последњих 20 година (2013) није била међу четири на СП.

Страхиња Рашовић је са четири гола био најефикаснији играч Србије, а по један су постигли Вицо, Дедовић, Јакшић, Стојановић и Драшовић. Вреди поменути и нешто слабију партију голмана Ристичевића који је у недавном мечу против Грчке бриљирао.

Поменимо и то да ће Шпанија у полуфиналу играти против бољег из дуела Немачка – Хрватска!

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!