Прочитај ми чланак

ВАКЦИНА ПОМОР?! У сред меча ЛИГЕ ШАМПИОНА фудбалер пао држећи се за груди! ВИДЕО

0

Још један професионални фудбалер изненада се срушио на земљу, у току синоћне утакмице Лиге шампиона између Реал Мадрида и Шериф Тираспол у Молдавији.

У питању је 26-годишњи крилни играч Шерифа, Адама Траоре који је пао на терен хватајући се за груди у 77. минуту.

Нападач Малија је остао да лежи на земљи док су лекари јурили на терен да помогну, у почетку покушавајући да га поврате мирисном соли, али без успеха.

“Види се како одмахује главом у одговорима на питања медицинара и на крају је подигнут у седећи положај пре него што су му помогли да изађе са терена и врати се у свлачионицу”, преноси Дејли Мејл.

“Молдавска страна тек треба да наведе разлоге зашто је Траоре имао болове у грудима и шта му се догодило.”

Траореов колапс догодио се само ноћ након што је други играч, Џон Флек из Шефиелд Јунајтеда на сличан начин пао током меча против Рединга.

Флек је стављен на носила након дуготрајног пружања помоћи и добио је маску са кисеоником, пре него што је хитно одведен у болницу.

Када је радио стручњак покушао да испита у програму уживо да ли је Флек примио вакцину против КОВИД-а, емисија је одмах прекинута?!

Недавно је главни немачки лист „Берлинер Цајтунг“ објавио извјештај у којем покушава одговорити зашто је “необично велики број професионалних и аматерских фудбалера изненада колабирао услед срчаних проблема”.

У чланку је наведено десетине случајева фудбалера који су имали проблема са срцем или су колабирали на терену, а поједини су и преминули иако су до вакцинације били савршено здрави на најдетаљнијим систематским прегледима.

Сличне здравствене проблеме имају и други професионални спортисти, укључујући 24-годишњег словачког хокејаша Бориса Садецкија, који је трагично преминуо од инфаркта након што се срушио на лед током утакмице прошлог месеца.

Према извештају др. Јафа Шир-Раза, дошло је до “петоструког повећања изненадних срчаних смрти играча ФИФА-е у 2021. години”.

Шта би могло бити узрок свих ових изненадних колапса иначе елитних, фит и здравих професионалних спортиста?