Прочитај ми чланак

Вајда понудио отказ Ђоковићу, ово је услов!

0

Тренер Новака Ђоковића Марјан Вајда најавио је берићетно лето за најбољег тенисера света, који је данас покорио Француску освајањем Ролан Гароса овог поподнева.

Ђоковић је после преокрета славио против Стефаноса Циципаса 3:2, а за две недеље га очекује Вимблдон, трећи Гренд слем у сезони.

У тријумфалном дану по српског аса јаку изјаву је дао и његов тренер Марјан Вајда поручивши да се нада освајању још трофеја до краја сезоне.

„Још у Риму се видело да улази у прави ритам. Одлично је погађао лоптицу, добро се кретао. И као пун погодак се испоставило играње на турниру у Београду. Освојио је титулу, добио ветар у леђа од публике и на крилима тога је играо у Паризу“, истакао је Вајда.

Истакао је да је Новак далеко бољи играч него пре пет година када је освојио први Ролан Гарос, а затим је најавио и нове трофеје.

„Нема ту шта да се крије. Новак воли да игра и на Вимблдону и на УС опену. Између та два такмичења су Олимпијске игре. Циљ је да покуша да освоји сва три трофеја. Биће тешко, али ће сав план и програм бити подређени томе. Први је Вимблдон и сада се окрећемо том циљу. Корак по корак“, рекао је Вајда.

Словачки тренер је стигао и да се нашали за крај разговора.

„Горан Иванишевић и ја смо се договорили ако то уради, даћемо му отказ као његови тренери. И то званичан“, истакао је он.