ВАЈДА ОТКРИО СТАРУ ТАЈНУ: Нисам желео ни да одем да се видим са Новаком

0

Ко зна шта би било са каријером Новака Ђоковића да никада није ни упознао Маријана Вајду...

Словачки тренер је током година постао синоним за успехе најбољег тенисера планете.

Док је сезона суспендована, Вајда је у разговору са словачким медијима говорио о почецима сарадње са Новаком, те се осврнуо и на „не-тениске“ аспекте свог односа са српским играчем.

„Уочи Ролан Гароса 2006. године ме је једна агенција питала да ли сам заинтересован да се сретнем са Новаком у Паризу. Нисам знао много о њему, био је 63. тенисер света. Нисам желео да идем и да договарам посао, превише сам путовао, али сам донео спонтану одлуку да одем и да покажем град својој најмлађој ћерки Наталији. Имала је 11 година у том тренутку. Отишао сам да сретнем и Новака. Ушао је у четвртфинале Ролан Гароса, а већ на турниру у Хертогенбошу сам био његов тренер“, изјавио је Вајда.

После неколико година великих успеха, Маријан и Новак су морали да се растану 2017. године… На срећу, на само годину дана.

„Толико дуго радим са Новаком да ово више није ствар тренинга, већ поверења и енергије. Новак осећа велику подршку од мене. Важна улога тренера је да ментално буде укључен у меч, да играч види колико је тренер присутан и колико га занима исход. Ја нећу само да радим тренинге и да седим… Веома сам заинтересован за све, толико да се понекад и ја нађем на терену“, истиче Вајда.

Прочитајте још Вајда: Захтевао сам од Новака да заврши са Имасом и поново једе рибу

Вајда се присетио и своје играчке каријере, током које је успео да дође до 34. позиције на планети и да освоји две АТП титуле.

„Испунио сам све што сам желео. Моје амбиције као играча су биле велике, али сам срећан због свега. Све је било у реду. Такође, тренерска каријера се испоставила као добра“, подвукао је Словак.

Словак је тренерску каријеру почео 1996. године са Домиником Хрбатијем, потом је радио са Каролом Кучером, а од 2006. сарађује са Ђоковићем.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!