Прочитај ми чланак

Вајда открио: Новак одрабрао Иванишевића, желео је само једног тренера

0

Словачки тренер Марјан Вајда, дугогодишњи тренер Новака Ђоковића, започео је сарадњу са земљаком Алексом Молчаном, са којим ће бити на Мастерсу у Риму наредне недеље.

Крај сарадње Новака и Вајде подигао је много прашине, али Словак тврди да су се растали као пријатељи.

„Растали смо се пријатељски Новак и ја. Рекао сам Горану (Иванишевићу) да ћемо тренирати заједно у Паризу. Нисам рекао Новаку за сарадњу с Молчаном, али јесам Горану, тако да сигурно и Новак зна“, рекао је Вајда на конференцији за медије у Братислави, а потом све ближе објаснио:

„Била је то комбинација више разлога: дуго смо били заједно, а његове одлуке показивале су да жели да се усредсреди на гренд слем турнире – зато он можда мисли да није идеално да има толико људи у тиму. Желео је да то смањи и да има само једног тренера. Не знам засигурно, јер га никада нисам питао, али претпостављам анализирајући његов распоред турнира, да је желео да смањи тим, и одабрао је Горана Иванишевића. Није имало смисла да га тренирам једино на слемовима, тренеру је потребан дугорочни план“.

Прокоментарисао је и Новакове мечеве ове сезоне.

„Није био у доброј форми због свега што се дешавало на старту сезоне. Нема довољно мечева, зато сада гледа да игра где год може. Полако постаје онај стари, мада није било баш најбоље у финалу у Београду. Можда се буде мало мучио у Мадриду и Риму, али мислим да ће бити спреман за Ролан Гарос“, закључио је Вајда.

Подсећамо, Вајда је са Ђоковићем радио од 2006. године до 2017, након чега је уследила једногодишња пауза пре него што је 2018. поново стао уз Ђоковића.

Што се Молчана тиче, он је тренутно 47. на свету, прошле године је играо финале у Београду, а ове сезоне има скор 10-7.