Прочитај ми чланак

УЗМИ ИЛИ ОСТАВИ: Тадић добио понуду која се не одбија! Од толиких нула се врти …

0

Репрезентативац Србије пред тешком одлуком.

Сјајне игре у Лиги шампиона, освојене титуле са Ајаксом и епитета најбољег стрелца Ерсте Дивизије, лансирале су Душана Тадића у епицентар зимске фудбалске пијаце.

Фото: Танјуг/AP

 

Успели су тада челници Копљаника да одоле свим налетима, па чак и оног са Далеког Истока, по коме је кинески Хебеј желео да ангажује репрезентативца Србије.

Овог пута уследио је нови „напад“ на Тадића из Кине, али се клуб зове Далијен Јифанг. Челници ове екипе спремили су понуду из снова за некадашњег везисту Војводине, Гронингена, Твентеа и Саутемптона, по којој би зарађивао 14.000.000 евра по сезони!

Прецизније речено, Далијен нуди Ајаксу и Тадићу уговор од 42.000.000 евра за три сезоне, што би га учинило убедљиво најплаћенијим играчем Србије са 14.000.000 евра на годишњем нивоу.

Огледало српског везисте су 38 голова и 24 асистенција, и историјски плес на стадиону „Сантјаго Бернабеу“, чиме је креативац из Бачке Тополе подигао тржишну вредност. Одмах после тог историјског меча, желели су га Реал, Бајерн, Наполи и Милана. Сви су добили исти одговор – Тадић није на продају.

Директор Ајакса прослављени ас Марк Овермарс је и даље изричит у ставу да Душан Тадић не може да напусти Ајакс, међутим, после понуде из Кине прича је добила је нову димензију.

Пред Душаном Тадићем је тешка одлука: да ли ће изабрати мотив доказивања у Ајаксу и Лиги шампиона, иако је премашио трећу деценију, или ће изабрати понуду живота која би га учинила најплаћенијим странцем Далијена, обзриом да прослављени репрезентативац Словачке Марек Хамшик у овом клубу зарађује тренутно 9.000.000 евра.