Прочитај ми чланак

Партизан победио – титула све ближа!

0

Sasa-Ilic(Б92)
Фудбалери Јавора и Партизана играју у Ивањици премијерни меч 23. кола Јелен Суперлиге Србије. Партизан води после првих 45 минута голом Саше Илића из пенала.

Лидер је под великим притиском и императивом победе јер је у последња три кола освојио само два бода и изгубио седам од 11 бодова предности испред Звезде.

Јавор је такође без победе у последња три кола, па је само седам бодова изнад зоне испадања. Ипак, у првом плану у Ивањици је предстојећи реванш полуфинала Купа против Јагодине у среду.

У првом делу сезоне Партизан је надиграо Јавор у Хумској 2:1. Тим из Ивањице никад није победио „црно-беле“.

Јавор: Николић – Валиђо, Влашић, Миловић – Ђокић, Ђорђевић, Момчиловић, Видић, Радивојевић – Веселиновић, Костић

Партизан: Стојковић – Миљковић, Лазевски, Пајовић, Иванов – Смиљанић, Брашанац, Илић, Јојић, Силва – Којић

Оба тренера извела су измењене саставе у односу на претходна кола. Јавор чуве кључне играче Стојаковића и Оњила за поменути реванш Купа, док Вермезовић није довео младе наде Нинковића и Митровића.

У тим се вратио капитен Саша Илић, а први пут позицију стартера заузео је бивши играч Јавора Елиомар Силва.

Partizan.rs1Ток меча

Већ у другом минуту Партизан је повео са 1:0. Веселиновић је направио велику грешку, неопрезно вратио лопту у свој казнени простор где је Брашанац први стигао до ње заобишао Валиђо, па је Камерунац био приморан да га фаулира.

ГОООООЛ! Повратник на терен капитен Партизана Саша Илић био је сигуран са 11 метара за предност „црно-белих“. Био је ово тек други пенал за Партизан у овој сезони, први још од премијерног кола против БСК-а када је реализатор био голман Владимир Стојковић.

У наредним минутима Партизан прети још неколико пута, бивши играч Јавора Елиомар Силва је добро шутирао главом, али је ипак лопта прошла поред стативе.

У међувремену, домаћи су умало дали шансу „црно-белима“ да дуплирају предност, али је Валиђо брзо реаговао пошто га је његов голман напуцао лоптом. Минут касније Јавор је први пут запретио голу Партизана, али је Момчиловић шутирао изнад гола.

Домаћин је још ближи голу био у 17. минуту, Ђорђевић је добио лопту на десној страни казненог простора „црно-белих“, омдах ју је гурнуо у петерац, али је испред Костића интервенисао Пајовић, а лопта се од играча Јавора одбила у гол-аут.

Био је то период у којем је Јавор контрилисао игру, често био испред казненог простора ривала, али осим неколико корнера домаћин није био конкретнији у претњама.

Partizan.rs1.jpg80421892_origИграчи Партизана су потпуно умирили игру, стали на лопту, а у томе им умногоме помаже и киша у Ивањици. Међутим, њихова незаинтересованост их је умало коштала вођства, јер је Јавор имао феноменалну шансу.

Радивојевић је убацио лопту у казнени простор, створила се гужва на петерцу, да би Иванов у последњем момемнту интервенисао испред Костића и лопту избацио у корнер. До краја полувремена није било узбуђења па је Партизан отишао на полуврме са минималном предношћу.

Незадовољан игром везног реда који је често губио лопте у првом делу, Владимир Вермезовић је већ на полуврмену извршио прву измену, уместо Јојића у другом полувремену је заиграо Саша Марковић.

Партизан и у другом делу има проблема да „повеже“ игру везног реда и напада, па је Јавор и даље конкретнији тим, али без праве шансе испред гола Стојковића који је лако покупио неколико центаршутева.

Вермезовић је већ у 53. минуту направио нову измену, шансу на левом беку коначно је добио Владимир Волков, који је заменио Лазевског.

Коначно након сат времан игра Партизан је креирао неколико конкретних акција, преко Саше Илића, Силве и Бршанца, али је ипак био безопасан по гол домаћина.

У последњих 15 минута меча Вермезовић је освежио крилну позицију заменивши Силву са Предрагом Луком, свестан да ће му брзина бити највећа предност и финишу меча са офанзивним Јавором.

Јавор је наставио да прети „црно-белима“, а сјајну шансу пропустио је седам минута пре краја. Момочиловић је послао одличан пас у простор, али је Мишић био нешто спорији па је одбрана Партизана стигла да интервенише.

Партизан је добио шансу из контре, али је Лука лоше реаговао и изгубио лопту на десној страни. У међувремену, Волков је био непрецизан са 20 метара.