• Почетна
  • СПОРТ
  • УС ОПЕН: Ђоковић у три сета до четвртфинала (Ток меча)
Прочитај ми чланак

УС ОПЕН: Ђоковић у три сета до четвртфинала (Ток меча)

0

nole us open size3

Први носилац Новак Ђоковић савладао је Филипа Колшрајбера из Немачке са 6:1, 7:5, 6:3 у осмини финала УС опена.

По врућем и влажном времену у Њујорку, Новак је успео да заврши посао за 123 минута игре, а најјачи отпор Колшрајбер је пружио у другом сету, када је имао и сет лопту.

Ток меча:

Новак је већ у другом гему направио брејк – Колшрајбер је на 15:15 промаши волеј, а наредна два поена Ђоковић је контролисао и успевао је да изнуди грешке ривала за вођство 2:0.

Српски тенисер одлично се кретао, а већ у четвртом гему преломио је сет – Колшрајбер је имао 40:15, али је Новак затим освојио четири поена у низу и повео је са 4:0. Све је било решено, до краја је Колшрајбер ипак узео гем, али не и више од тога – 6:1.

Ђоковић је на почетку другог сета пропустио велику шансу – створио је две везане брејк лопте, али је направио две грешке из ритерна после других сервиса. И у следећем гему на сервис противника имао је Новак полуприлику, али је од 0:30 изгубио четири узастопна поена.

Ниво Новакове игре је мало опао, а Колшрајбер је ушао у ритам, па смо у другом сету гледали неизвесну борбу.

Ђоковић јесте лако освајао гемове на свој сервис, али није користио шансе на ривалов. При резултату 4:4 Новак је поново имао 0:30, а на 30:30 промашио је веома лак ударац, да би у наставку гема Колшрајбер дошао до 5:4.

Немац је до своје прве брејк шансе у мечу дошао баш тада, у најнезгоднијем моменту по Ђоковића, пошто је брејк лопта значила и сет лопта. Играо се дуг поен, Колшрајбер је имао иницијативу, али је Новак пасингом из форхенда спасао сет лопту и реаговао емотивно подижући руке како би се публика укључила у меч.

Уследио је сервис винер и сјајна кратка бекхенд дијагонала, па је Ђоковић изједначио на 5:5.

У наредном гему Новак је дубоким ритернима створио три везане брејк лопте – прве две брејк лопте Колшрајбер је спасао храбром игром, али је на трећој послао форхенд у аут (6:5).

Ни следећи гем није био лак – Колшрајбер је одиграо два изванредна поена, а после промашеног Новаковог зицера на мрежи имао је и брејк шансу. Ђоковић се тада сабрао, одсервирао је изузетан кик сервис, затим је освојио наредни поен, а своју први сет лопту реализовао је још једним кик сервисом – 7:5.

Обесхрабрен губитком другог сета, Колшрајбер је очајно почео трећи, па је својим грешакама практично поклонио брејк Ђоковићу. Новак је повео са 2:0, имао је и брејк лопту са тежином меч лопте, али Немац се тада пробудио, одиграо три добра поена у низу и одржао се у игри.

Иако ни Новак није бриљирао, а и услови за игру били су веома тешки, сваки пут када би Колшрајбер запретио, Ђоковић би имао решење. До краја је једном преокренуо од 0:30, а у последњем гему реализовао је другу меч лопту дубоком бекхенд дијагоналом.

(Б92, Фото: Бета)