Прочитај ми чланак

УРУГВАЈ НАДИГРАО РУСЕ: Изненађење Саудијаца против Египта! (ВИДЕО)

0

Уругвајци са све три победе иде у осмину финала, Саудијци шокирали Египат.

Познат је и расплет прве групе на Мундијалу, мада се већ од раније знало да су осмину финала обезбедили Уругвај и Русија.

foto: fifa

И управо су те две селекције одиграле свој последњи меч у оквиру групе А, Јужноамериканци су славили против домаћина резултатом 3:0.

Луис Суарез довео је свој тим у вођство након интелигентно изведеног слободног ударца са ивице казненог простора, гађао је голманов угао и погодио већ у 10. минуту игре.

Предност Уруса је сасвим несмотрено удвостручио несретни Денис Черишев, од којег се лопта одбила после ударца Дијега Лаксалта у 23. минуту.

Да несрећа буде још већа по „Зборнају“, Игор Смолников је у 36. минуту зарадио други жути, односно црвени картон након старта над расположеним за игру Лаксалтом.

У другом полувремену Уругвај је једном успео да искористи играча више, иако су имали више опасних ситуација пред голом репрезентације Русије.

Де Араескета је био близу да постигне такозвани „олимпијски гол“, погодак из корнера, али је Акинфеев лопту одбио у корнер.

Коначних 3:0 поставио је Единсон Кавани који се нашао на правом месту у правом време после одбране руског голмана и закуцао лопту у гол.

Уругвај: Муслера – Коатес, Годин, Касерес – Нандез (од 73. Родригез), Весино, Тореира, Бетанкур (од 63. Де Араскаета), Лаксалт – Суарез, Кавани (од 93. Гомез).

Русија: Акинфеев – Кудријашов, Игнашевич, Кутепов, Смолников – Газински (од 46. Кузјајев), Зобнин, Черишев (од 38. Фернандес), Миранчук (од 60. Смолов), Самедов – Дзјуба.

У другом мечу који је био резултатски небитан, Саудијска Арабија је помало неочекивано дошла до три бода против Египта победом од 2:1.

foto: fifa

Изненађујуће су пулени Хуана Антонија Пиција преузели теренску иницијативу на овом мечу, али први су повели „Фараони“.

Мохамед Салах је искористио одлично додавање Саида, примирио лопту и рутински лобовао изашлог Ал Мосаилема у 22. минуту.

Уследила је још храбрија игра Саудијске Арабије којој се такав приступ и исплатио.

Након играња руком Фатија у казненом простору Египта, досуђен је пенал који је Ал Мувалад промашио у 41. минуту пошто је ветеран Ел Хадари одбранио његов шут.

Ипак, Саудијци су добили прилику за поправни и искористили је у шестом минуту надокнаде када је Ал Салман Ал Фараџ урадио оно што Ал Мувалад није и затресао мрежу Египћана.

Саудијска Арабија је била доминантнија и у другом полувремену меча у Волгограду, те је успела да материјализује значајно већи посед лопте од противника.

Имао је Салах неколико прилика да донесе свом тиму тријумф, али је онда уследио хладан туш у последњим тренуцима меча.

Након сјајне комбинације са десне стране, Салем Ал Давсари успео је да затресе мрежу Ел Хадарија и донесе својој екипи прва, али и последња три бода за своју екипу у Русији.

Саудијци су тако обезбедили почасно треће место у групи, док ни Салах није помогао Египту да избегне последње место на табели.

Саудијска Арабија: Ал Мосаилем – Ал Бурајк, О. Хавсави, М. Хавсави, Ал Шахрани – Бахбир, (од 65. Асири) Ал Фараџ, Отајф, Ал Могави, Ал Давсари – Ал Мувалад (од 79. Ал Шехри).

Египат: Ел Хадари – Абдел-Шафи, Хегази, Габр, Фати – Хамед, Елнени, Трезеге (од 81. Кахраба), Саид (од 52. Варда), Салах – Мохсен (од 64. Собхи).

Победник групе А је Уругвај и састаће се са другопласираном екипом из групе Б, док ће Русија ићи на првопласираног из те групе.

У игри су Шпанија, Португал и Иран.