• Почетна
  • СПОРТ
  • Управа ФК Војводине: Партизан је свима одржао лекцију лепог понашања
Прочитај ми чланак

Управа ФК Војводине: Партизан је свима одржао лекцију лепог понашања

0

sp-butorovic_620x0

(Новости)

Нама је сада најважнија Слобода – с обе ноге на земљи је председник Војводине и поред тријумфа у Хумској

Новосађани су „закували“ али мораће и да „прже“. Победом над актуелним шампионом унели су нову неизвесност у трку за врх у коју су се и сами укључили, па су тренутно једини тим који има шансу за дуплу круну. Наравно, победа над Партизаном их обавезује, јер су показали шта и колико могу, па једноставно морају и даље да се навијачима доказују добрим партијама и резултатима.

Ратко Буторовић, председник Новосађана, пре меча био је уверен да ће екипа тренера Небојше Вигњевића да надигра Партизан.

– Веровао сам у моје играче – каже Буторовић. – То је суштина и зато сам знао да ћемо да победимо. Иначе, утакмицу сам гледао на ТВ и жао ми је што због обавеза нисам био у прилици да подржим тим на стадиону у Хумској, али они су знали да сам уз њих.

Обрадовали су вас?

– Наравно, и веома сам задовољан и утакмицом и играчима и навијачима. У Београду се десило нешто веома лепо, пре и после утакмице и уместо разноразних критика, сада је тренутак да се све то оцени као прекретница у нашем фудбалу.

О чему је реч?

– Рецимо, челници Партизана, Ђурић и Тумбаковић су ме звали да ме угосте и сматрам да је то прави однос, као и однос навијача два клуба, јер није било чарки, већ коректна подршка. Тако би требало да буде и убудуће.

После меча било је чарки на терену?

– И то је посебна прича. Лола Смиљанић, који је био у расправи с нашим Владаном Павловићем, после утакмице је ушао у свлачионицу, извинио се свим играчима и честитао на победи. Добро и дуго познајем Лолу и јасно је да никад нисам сумњао у њега, који је сјајним гестом показао колико је велики спортиста.

Наводно је и тренер Вермезовић био у свлачионици Војводине?

– То је тренер џентлмен, који је такође искрено честитао, ми то још нисмо доживели и сматрам да је баш то потребно истаћи. То враћа наду у статус спорта и фер-плеја. Партизан је поступцима одржао лекцију свима нама.

Шта би било да је распоред цифара на семафору био другачији?

– Исто бих говорио и да смо изгубили, верујте. Погледајте само колико наших навијача је било, каква је то била европска утакмица са светским судијама… Мажић, једноставно, мора у Бразил, да тамо представља Србију. Када се све сабере, уверен сам да у нашем фудбалу може да буде много боље.

Једини сте клуб који има шансу за дуплу круну?

– Само полако. Не бих говорио на ту тему. Нама је најважнија утакмица са Слободом, па затим да кренемо редом. Истина је да имамо шансу али, кажем, најважније је како ћемо угостити Ужичане и како ћемо наћи пут да их победимо. Шта би било кад би било? Ма пустите то људи, то је сулуда прича и нећу о томе да размишљам.

Имате сјајан скор са „вечитима?

– Једини смо клуб у Србији који није изгубио на гостовању, а у последње три сезоне, када се саберу и одузму међусобни дуели са Звездом и Партизаном, ми смо први са 19 бодова, Партизан има бод мање а Црвена звезда 10 бодова. Погледајте и уверите се да и то нешто говори.

Пораз од ОФК Београд на „Карађорђу“ сада је после победе над Партизаном добио на „специфичној“ тежини?

– Наша четири играча нису наступила на тој утакмици, оставили смо их да се одморе за Партизан. Видело се, један гол је све решио. Десило се, о томе више не размишљам. Прошло је.

Јесте ли казнили фудбалере за тај пораз?

– Него шта. Нису имали премије за Партизан, већ мој захтев да морају да победе у Хумској.

Ипак, познајући вас, нећете им остати дужни?

– Ма, јасно је да њима неће фалити награда, само тражим да логично размишљају. Знају шта смо све имали и шта смо изгубили. Ако надокнаде, нека онда они мене условљавају, па ћемо се лако договорити у случају да заслуже. Иначе, играчи су као и радна заједница и запослени у клубу измирени за април – закључио је Буторовић.

СПОРТСКА АКАДЕМИЈА

Радови на реконструкцији и изградњи нових објеката у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ ближе се крају и ускоро почиње да ради Спортска академија.
– То нам је у жижи интересовања и сви смо посвећени оснивању Спортске академије, у којој треба да имамо 60 полазника. Деца ће имати обезбеђен смештај и исхрану и похађаће школски програм по плану републичког Министарства за образовање. Очекујем да би за десетак дана требало све да буде готово па ћемо моћи конкретније да причамо – каже Буторовић.