Прочитај ми чланак

Умор стигао Српкиње – Црногорке боље у мечу за пето место

0

Рукометашице Србије изгубиле су од Црне Горе 28:26 (13:12) у мечу за пето место на Светском првенству у Јапану.

„Орлице“ су добро ушле у меч, повеле 6:2, али Црна Гора преокреће серијом 10:2 на 12:8.

Foto: RSS

Српкиње успевају да преокрену почетком другог полувремена (14:13), да би након неколико минута велике борбе Црногорке стекле три гола предност (22:19) коју више нису испуштале

Превише су грешиле наше играчице на овом мечу, умор је стигао Српкиње што се посебно осетило у игри кључних играчица попут Кристине Лишчевић која је „продала“ превише лопти.

СП, меч за пето место:
Србија – Црна Гора 26:28 (12:13)
Парк дом, Кумамото
Гледалаца 4.000

Најефикаснија у нашој екипи била је Стоиљковићева са шест голова, четири је постигла Трифуновићева, а по три су дале Николићева и Јањушевићева.

Србија: Цвијић 2, Јањушевић 3, Јововић, Којић 1, Лавко 2, Лишчевић 2, Николић 3, Обрадовић, Поп-Лазић 1, Радојевић, Радосављевић 2, Рисовић (3 одбране), Стевин, Стиољковић 6, Томашевић (9 одбрана), Трифуновић 4

Црна Гора: Батиновић (8 одбрана), Брновић 3, Булатовић 1, Деспотовић 3, Грбић 2, Јауковић 1, Кликовац 3, Кнежевић, Мехмедовић 3, Мугоша, Ненезић, Премовић, Радичевић 3, Раичевић 5, Рамусовић 4, Ујкић 1

Црна Гора је имала неколико расположених играчица, по четири гола су дале Раичевићева и Рамусовићева, а по три су постигле Брновићева, Деспотовићева, Мехмедовићева и Радичевићева.

Сјајна је била и голман Марта Батиновић која је посебно доминирала у другом полувремену и била можда и кључ победе нашег противника.

На крају је са две одбране одбила последњи налет Србије у завршници сусрета у Кумамотоу.

Овај меч није имао већи резултатски значај осим међусобног престижа, јер су обе селекције већ обезбедиле место у квалификацијама за Олимпијске игре 2020. у Токију.

Србија ће играти на Турниру 2 где ће јој ривалке бити Кина, Мађарска или Шведска, те трећепласирани тим са овог СП. Црногорке ће на Турниру 3 играти са Румунијом, Северном Корејом и четвртом екипом света.