Прочитај ми чланак

Ухапшен славни бразилски фудбалер Роналдињо у Парагвају (ВИДЕО)

0

Како су пренели тамошњи медији, Роналдињо је "пао" на пасошкој контроли пошто је код себе имао лажне исправе

Чувени бразилски фудбалер Роналдињо ухапшен је у Парагвају због наводног коришћења лажне документације за улазак у ту јужноамеричку земљу.

Како јављају светски медији, славни 39-годишњак, који је 2002. године освојио Светско првенство у фудбалу са Бразилом, ухапшен је синоћ заједно са својим братом Робертом, саопштило је Министарство унутрашњих послова Парагваја.

У хотелу у којем су боравили наводно су пронађени парагвајски пасоши са њиховим именима.
– Браћа нису ухапшена још, и даље су под истрагом и треба да сведоче. Након тога ће бити одлучено хоће ли бити ухапшени или не – изјавио је парагвајски Министар полиције Еуклид Асеведо за ЕСПН Бразил у среду увече.

Роналдињо је тренутно без бразилског пасоша због еколошке казне коју је добио 2018. године. Прошле године у мају Врховни суд Бразила потврдио је одлуку нижег суда да бившем репрезентативцу и својевремено једном од најбољих фудбалера света Роналдињу и његовом брату Асису Мореири буду одузети пасоши.

У образложењу одлуке се наводи да Роналдињу не може да се дозволи излазак из земље све док се не оконча судски поступак који се против њега води због „криминалне делатности против животне средине“, пренео је тада АП.

Роналдињо је осуђен да плати казну од 2,1 милион долара, а пошто то није урадио, у новембру 2018. године му је одузет пасош одлуком нижег суда.

Бивши ас Барселоне осуђен је због тога што је без дозволе локалног Министарства за заштиту животне средине на реци Гваиба у Порто Алегреу изградио платформу за пецање и сидриште за чамце.

Роналдињо је имао сјајну фудбалску каријеру, пропраћену индивидуалним и тимским наградама. Са Бразилом је освојио Светско првенство 2002. године у Јапану и Јужној Кореји и Копа Америка 1999, а у витринама има и Лигу шампиона (са Барселоном 2006. године), Примеру, Серију А (са Миланом) и Копа Либертадорес. Био је освајач Златне лопте 2005. године, и најбољи играч у избору ФИФА, те и године раније.