Прочитај ми чланак

УЕФА сумња у исходе мечева Суперлиге, ФСС КРИЈЕ?!

0

Фудбалском Србијом кружи прича да је УЕФА по устаљеној процедури алармирала да је дошло до угрожавања интегритета такмичења на више од једне утакмице Пролетера из Новог Сада а да је та информација склоњена од јавности.

У априлу се говорило да је УЕФА алармирала шест мечева Суперлиге:

Младост – Златибор 0:2 (3. март, 25. коло)

Мачва – Пролетер 3:1 (7. март, 26. коло)

Рад – Радник 2:0 (21. март, 28. коло)

Нови Пазар – Пролетер 5:0 (21. март, 28. коло)

Младост – Раднички Ниш 4:1 (2. април, 29. коло)

Рад – Војводина 2:0 (7. април, 30. коло)

Међутим, нико из ФСС није ову инофрмацију потврдио, нити је званично Официр за интегритет Светислав Бата Ђуровић покренуо поступке пред Дисциплинским органима. Драгомир Лазовић, председник Заједнице клубова Суперлиге и прве лиге Србије, кад га је Пантелић сменио из ИО први је проговорио о тим мечевима.

– Покажи храброст и извуци из фиоке (сакривене) пријаве УЕФА, па донеси одлуке, као у Првој лиги Србије. То што удараш по већ уништенима, то се зове немоћ! Е те “немоћне” и неправедно уништене бранићу ја и поштени део фудбалске Србије! – рекао је Лазовић Пантелићу.

Онда је Пантелић сменио генералног секретара Јована Шурбатовића и поднео кривичну пријаву против њега не само због присвајања и скривања печата Савеза већ и због одавања тајни Лазовићу и ко зна још коме у вези са пријавама из УЕФА.

Процедурално, УЕФА шаље строго поверљив материјал у ФСС и за садржај би требало да буду информисани председник ФСС, генерални секретар и Официр за интегритет. Савез покреће истражни поступак и уколико пронађе доказе следи и дисциплински поступак, казне. Уколико нема доказа поступак се не покреће. Како и да се случај оконча, било да се утврди или не утврди „повреда интегритета“, извештај мора да се пошаље у УЕФА.

Пантелић је рекао да он и Ђуровић нису причали никоме о поверљивим информацијама, значи да је „дупли шпијун“ био Шурбатовић. Генерални секретар је и променио страну у ходу иако је био десна рука екс председника Славише Кокезе. Ђуровић вам по дужности не сме рећи ни „да“ ни „не“ о постојању пријава, а остају Пантелић и Шурбатовић да потврде или демантују да ли постоје случајеви.

Официр за Интегритет је за сада чешљао мечеве Прве лиге Србије за које су стизале пријаве, казнио је Борац 1926 и ГФК Јагодину и одузимањем бодова и новчано, требало је да стигне и казна за меч Слога Краљево – Трајал. Међутим, остаје и даље дилема постоје ли ти сумњиви мечеви које је алармирала УЕФА и ако постоје зашто нису обрађивани по пријави, односно ко је лагао УЕФА да се на томе ради. Јер, ако постоје Суперлига, која и иначе није регуларна, постаје и официјално нерегуларна.

У овом српском живом блату врло је важно знати ко глуми „калифа над калифом“? Србији треба „калчополи“