Прочитај ми чланак

У ХРВАТСКОЈ СТРАХУЈУ: Навијачи окрећу леђа репрезентацији?

0

Меч за пето место би домаћин ЕП могао да игра пред празним трибинама. То је опипљив проблем, видећемо колико ће људи доћи - каже Њирић

Пораз од Француске је уједно означио и крај нада Хрватске да би пред својим навијачима могли да дођу до медаље. Уместо тога ће играти за пето место са Чешком (15.30).

 

Организатори ЕП се плаше да би навијачи могли да окрену леђа националном тиму и да ће трибине за тај меч могле да буду празне, као и да ће слична ситуација бити у полуфиналним окршајима. Пошто су улазнице купљене унапред, када су Хрвати имали шансу за пролаз.

– Негде око 75-80 одсто дворане је заузето, продато је око 60 одсто улазнице, око 8.000, преостали број представља позивнице намењене спонзорима ЕХФ-у, имамо најављен долазак Данаца, Швеђана и Француза. Неки ће бити ту цео викенд, неки један дан. Пп оравилима, сваки од полуфиналних тимова може да тражи највише пет одсто карата, што је око 700 улазница – објашњава директор ЕП Силвио Њирића за “Јутарњи лист”.

На питање о могућем сценарију и празним трибинама на опроштају домаћина каже:

– Да, то је опипљив проблем. Видећемо колико ће људи са већ купљеним или добијеним улазницама доћи, тешко је дати промену и немогуће је сада рећи колико њих су странци, а колико наши људи.

Шта год да буде, истиче да неће бити поделе улазница.

– Нећемо бесплатно делити карте. Било би некоректно, непоштено и неправедно према онима који су их скупо платили – закључио је Њирић.

ОПРОШТАЈ

Пошто је супруга Мирка Алиловића рекла да њен супруг, голман репрезентације, неће више играти за тим, још један играч ће се опростити. У питању је Денис Бунтић.
– После дуго, дуго година морам да кажем крај. Хвала на свему – поручио је Бунтић.