Прочитај ми чланак

У ФСС је трулеж, Звезда дугује 108 милиона евра

0

Јако поштујем и радујем се успеху наше репрезентације на Светском првенству. Одличан рад и енергија Пиксија. Али, људи, карцином и трулеж су и даље ту, од Ниша до Суботице, од Зрењанина до Ивањице. Успех репрезентације нема никакве везе са радом и системом осталих структура у Фудбалском савезу Србије, тј. системом такмичења Линглонг СНС лиге и лига испод.

Ма, и на стадионима немамо публику, сем када је дерби. Нама је публика отишла са стадиона. Нама су у водећим клубовима људи са потерница, са приватним и полицијским обезбеђењима.

Функционери Звезде купују станове по Атини, дижу зграде по Сењаку. Од чијих пара? Па, од Звездиних… Ми смо и даље у канџама корумпираног система, ми смо и даље у блату од неморалне струке и вођења Савеза и клубова зарад личних интереса.

Кажу, Звезда игра Европу, презимели су, приписују се неки страшни успеси. Неку сеоску екипу из Скандинавије су избацили. Ту је била и Брага, која нема два играча, осредња екипа у Португалији. Било је промашаја у клубу са довођењем играча, минус је преко 100 милиона евра.

Ја не знам ни ко одлучује у Звезди, уз част свима, сем према Терзи, који част нема. Ко одлучује? Снешка, Мркела, Вучић, Деки, навијачи, Борјан, Звездан… Ко? Изађите, брате, пресеците шта је и како. Дуг је 108 милиона евра, ћути се, медијски се прикривају успеси против средњеевропских сеоских екипа и да би се фотеља одржала још који месец.

Партизан са дупло мањим буџетом игра боље, има играче које на лето може да прода за преко 30 милиона евра. Ми немамо играча ког би сад могли да продамо за милион евра. Омладинска школа Звезде, која одлично ради, одвојена је од првог тима и са њим има везе као и са Манчестер јунајтедом. Који Звездин омладинац је у првом тиму и један је од водећих играча? Ераковић? Уз дужно поштовање, али не бих коментарисао.

Ово вам је исповест искреног звездаша који воли Звезду. Фудбал никада није био на нижој лествици, а тек ће… Знам да се смеју пар њих који узимају добит, а наша деца и искрени спортски радници муку муче. И када дођем на утакмицу, они људи око управе лепше мене дочекају и угосте него с***да који је сваки дан ту и који води клуб и не даје им за хлеб, а себи и људима из службе, који му д**е штите, гура милионе.

Окренуће се, полако само. Сви трансфери ће да иду на сто, од ОФК-е, Звезде, само полако. Ја идем до краја, јер волим Звезду. А кога ви волите?

И да ставиш већу слику председника на зид и даље си г***о. Митровица је сигурно и неминовно место и уточиште за све који су рушили Звезду, наш спорт, нашу децу…

Огњен Короман, бивши репрезентативац Србије и некадашњи фудбалер Црвене звезде