Прочитај ми чланак

Тзв. Косово тужило Србију због ТРИ ПРСТА и Весели се српски роде у Лисабону!

0

Фудбалски савез лажне државе Косово упутио је званичну жалбу УЕФА због начина на који су српски фудбалери прославили победу над Португалом и директан пласман на Мундијал у Катару.

Истицање српских националних симбола засметало је провокаторима из Приштине. Жале се због песме „Весели се српски роде“ и показивања три прста.

„У песми се помињу градови у две суседне државе Србије, Призрен на Косову и Румија у Црној Гори и то је неприхватљиво. Таква провокација и националистичка гестикулација није у складу са европским вредностима, али је само део српских шовинистичких и освајачких снова и мисли“, наводи се у срамном саопштењу савеза.

Српски фудблери су након тријумфа обукли мајице на којима су истакнуте границе Србије и порука: „Весели се српски роде.“


Занимљиво, челници Фудбалског савеза тзв. Косова су се жалили на погрешној адреси. Наиме, жалбу су упутили УЕФА, која није надлежна за квалификације.

„За било које дисциплинско питање у вези са квалификацијама за Светско првенство молимо вас да контактирате ФИФА“, одговорили су експресно из УЕФА.