Прочитај ми чланак

ТУНЕЛ СТРАВЕ И УЖАСА: Швајцарци у страху, па ово је 100 најтежих корака у каријери

0

Новинар швајцарског "Блика" Алан Кунц направио је репортажу са стадиона "Рајко Митић" са акцентом на чувени тунел

Ближи се почетак меча између Црвене звезде и Јанг бојса. Атмосфера на „Маракани“ ће бити паклена… Швајцарци су желели да осете чувени тунел пред меч са Црвеном звездом, и остали су запрепашћени.


Швајцарски новинар Алан Кунц објавио је репортажу на порталу „Блик“. Он се спустио у тунел на стадиону црвено-белих.

„Иако су зидови префарбани, па више нема „страшних графита“ и „црвене боје која асоцира на крв“, и даље изгледа као „тунел страве и ужаса“.Свлачионице су ван зидина стадиона, па фудбалери на путу до терена морају да иду кроз бескрајно дуги тунел“, каже Швајвцарац и додаје:

„Прво морате да се спустите у подрум, тачно испод „Делија“, како се називају најватренији навијачи Звезде, а онда вас пут води лево, у мању тунел, ка терену. На крају првог дела тунела, чека вас лобања, насликана на зиду“.

На крају Кунц констатује:

„То је најтежих 100 корака у каријери сваког фудбалера“.

Швајцарци су контатирали бившег играча Партизана, Горана Обрадовића, који је као играч црно-белих осетио како је када пролазите кроз тај тунел.

„Наравно да то прави разлику када изађете кроз тај тунел као играч Јанг Бојса или Партизана. Цео стадион ће бити против Јанг Бојса. Дужина тунела је та која утиче на то да притисак на играче расте сваким кораком. Све док вам се срце скоро не спусти у гаће. Играчи Звезде се тада осећају тако као да им то даје крила, али када изађете на терен, после неколико минута игре све прође – навео је Горан Обрадовић.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!