Прочитај ми чланак

Тумбаковић: Вермезе, сада се покажи!

0

tumba_620x0(Новости)
Врло је значајно да се у овом тренутку види тренерска рука – рекао је спортски директор Партизана и отклонио све дилеме око статуса Вермезовића после три везана кикса.

Колико год неуобичајено деловала три везана меча без победе Партизана, толико се у Хумској труде да не ломе преко колена и да максимално спусте лопту на земљу. Мир је потребан екипи, али и тренеру Вермезовићу који се очекивано нашао под баражном паљбом после освојена два од девет могућих бодова.

МАРКОВИЋ ОД ПОНЕДЕЉКА
Дошло време за повратак Лазара Марковића. Рехабилитација у Вотфорду је ушла у завршну фазу, што је потврдио и Љубиша Тумбаковић.
– Лазар би у среду требало да заврши са тестовима оптерећења и очекујемо да се 15. или 16. априла прикључи нормалном раду са екипом.

Играчи га имају сасвим довољно због шестодневног размака између дуела са Војводином и Јавором, док је стратега клуба из Хумске спортски директор Љубиша Тумбаковић уверио да нема разлога да брине за статус.

– Нормално је да будем забринут због претходне три утакмице. Ипак, квалитет нам даје гаранцију да ћемо успети да остваримо све што смо зацртали пре почетка сезоне. Дали смо ривалу лепу шансу да се врати у игру и зато нам је прва следећа утакмица најзначајнија на психолошком плану – каже спортски директор црно-белих.

Тумбаковић је ставио тачку и на приче о евентуалној смени Владимира Вермезовића пре гостовања у Ивањици.

– Питање поверења тренеру се није ни постављало. Овај клуб воде успешни људи са јасном визијом и сликом око свих питања, тако и спортског сектора. Разговарао сам са Вермезовићем, анализа на стручном нивоу је стална, као и она на нивоу Секретаријата. Имамо јасан став о ономе што нас очекује и сада је врло значајна тренерска рука, она мора да покаже вредност.

ТРЕНИНГ БЕЗ СТОЈКОВИЋА
ВРАТИЛИ су се црно-бели данас на терен после дана пауза и, онолико колико је могуће видети са стране, приметно је било да атмосфера унутар екипе није нимало нарушена серијом слабих резултата.
Тренинг је пропустио само голман Владимир Стојковић због превентиве после ударца у колено који је зарадио у недељу увече, док је ровити Саша Марковић радио по посебном режиму.

Шушкања о контактирању појединих стручњака (помињан и Рајкард) Тумбаковић је и данас демантовао. Ипак, Владимир Вермезовић је у разговору са новинарима још једном апострофирао приче појединих људи из клуба са потенцијалним наследницима.

– Све ја знам, и ко је причао, где је причао, коме је шта нуђено. То се дешава у нашем послу, могуће је да клуб жели да се обезбеди у случају смене тренера.

Није то ништа чудно – поновио је Вермезовић причу од пре неколико недеља.

Црно-бели тако настављају са истим снагама пут ка одбрани титуле, свесни да ће психологија играти веома значајну улогу.

– Играчи морају да забораве то што је било, извуку поуке и гледају напред. Не можемо да живимо у прошлости, знамо да ће бити још много борбе. Трудићемо се да од Ивањице кренемо у нову серију – рекао је Вермезовић, уз поновљену опаску да нема шта да замери играчима.

После паузе због картона, у Ивањици ће у стартној постави бити Миљковић и Илић, док ће из истог разлога паузирати Митровић и Нинковић.