Прочитај ми чланак

ТУМБАКОВИЋ ОСТАЈЕ СЕЛЕКТОР, одлука пада у децембру

0

Тресла се гора, родио се миш! Љубиша Тумбаковић остаје селектор фудбалске репрезентације Србије, упркос неуспеху да се национални тим после 20 година пласира на Европско првенство.

Седница Извршног одбора Фудбалског савеза Србије које је почела у 14 часова завршена је, а Љубиша Тумбаковић је “преживео”, с обзиром на то да је одлука о његовој судбини померена, и биће позната најкасније до 15. децембра.

То је епилог готово четворочасовног заседања, на којем је пред члановима врхушке ФС Србије и даље актуелни селектор доставио опширан извештај о неуспеху у финалу баража за Шкотима на 120 страна.

Тумбаковић је извештај приложио, али наводно није присуствовао седници.

Извршни одбор овластио је заменика председника ФСС Марка Пантелића да до 15. децембра, а пред наступајућу Скупштину ФСС која је заказана за 20. децембар, припреми додатну анализу и понуди кадровска решења за спортски сектор и селектора “А” тима.

Уз председника, Славишу Кокезу, чланови Извршног одбора ФСС, тела најодговорнијег за политику савеза које укупно броји 15 чласнова, су још и: Драган Симовић, Новица Тончев, Милан Караџић, Ненад Бјековић, Милош Миљанић, Марјан Рнић, Марко Пантелић, Бранко Стојаковић, Драган Илић, Јанош Жембери, Драгомир Лазовић, Душан Мракић, Саша Бајчетић и Бојан Павићевић. Већина је присутна на данашњој седници у Старој Пазови.

Наредних дана на дневном реду биће и статус спортског директора Владимира Матијашевића, с којим ће разговарати заменик председника ФСС Марко Пантелић и потпредседник Ненад Бјековић.

По завршетку седнице Извршног одбора планирано је заседање Стручног одбора ФСС које броји четири члана. То су Марко Пантелић, Ненад Бјековић, Зоран Филиповић и Момчило Моца Вукотић.

Они ће се изјаснити о извештајима селектора Тумбаковића и спортског директора Матијашевића.