• Почетна
  • СПОРТ
  • Туча навијача на кошаркашкој утакмици „Будућност“ – „Партизан“ (Видео)
Прочитај ми чланак

Туча навијача на кошаркашкој утакмици „Будућност“ – „Партизан“ (Видео)

0

ПОДГОРИЦА – Дерби меч 5. кола АБА лиге између Будућности и Партизана почео је општом тучом навијача Будућности и Партизана.

Прво су у хали „Морача“ почеле да лете бакље, столице и топовски удари, а онда су домаћи навијачи пробили кордон полиције и кренули ка гостујућим навијачима. Полиција је срећом убрзо смирила страсти, ухапсила неколико навијача, а потом кренула да истерује „Гробаре“ из хале.

Према незваничним информацијама „Гробари“ су почели да скандирају „Podgorica is a small town in Serbia“ (Подгорица је мали град у Србији), песму коју су недавно на мечу фудбалских репрезентација скандирали навијачи Енглеске у Подгорици. Та песма је била повод да домаћи навијачи улете на паркет и покушају да се обрачунају са навијачима Партизана.

Играчи Партизана су напустили халу, док је тренер Душко Вујошевић, који је претходно повукао екипу са паркета, пришао „Гробарима“, које полиција истерује из хале.

Полиција је на крају протерала и домаће навијаче. Општи хаос у хали у овом тренутку, не зна се колико има повређених, а полиција је у великом броју присутна у хали „Морача“.

Полиција је приликом интервенције морала да уведе и псе како би смирила страсти.

Делегат је донео одлуку да се меч игра. Полиција је протерала из хале обе навијачке групе.

Утакмица је почела после општег хаоса, а занимљиво је да је Душко Вујошевић, који се вратио у тим после три утакмице одсуства због казне, већ после 50 секунди добио техничку грешку.

 

(Курир)