Прочитај ми чланак

ТРОЈКА ЗВЕЗДЕ ПРОТИВ БРАЋЕ ИЗ ПИРЕЈА: Српски шампион у финишу разбио Олимпијакос!

0

Фудбалери Црвене звезде победили су Олимпијакос после преокрета у мечу другог кола Групе Б Лиге шампиона - 3:1 (0:1).

Српски првак је забележио прву победу ове сезоне у елитном такмичењу и сада заузима друго место на табели са три бода. Испред је само Бајерн (шест бодова), док у леђа Звезди гледају Тотенхем и Олимпијакос са по једним бодом.

ТОК МЕЧА:

КРАЈ 3:1!

90. минут – ГОООЛЛЛ! – 3:1 – БОАЋИ! Поново је Марин извео корнер, овај пут је Боаћи главом погодио циљ.

87. минут – ГОООЛЛЛ! – 2:1 – МИЛУНОВИЋ! Марин је извео корнер, а Милуновић после небеског скока главом послао лопту у мрежу!

86. минут – Велика шанса за Олимпијакос! Мерија је из непосредне близине неометан шутирао поред гола!

85. минут – Жесток ударац Камаре, Борјан брани.

84. минут – И Његош Петровић се нашао у судијској бележници.

82. минут – Црвено-бели су тражили пенал, али је судија Бастијен после консултација са ВАР собом показао да није било играња руком.

80. минут – Жути картон за Боаћија.

80. минут – Елабделауи уместо Масураса.

76. минут – Покушај Боаћија после центаршута са леве стране, главом је послао лопту поред гола.

73. минут – Петровић уместо повређеног Кањаса – последња измена Милојевића.

70. минут – Шут Кањаса из даљине, Хосе Са сигуран.

ЗВАНИЧАН ПОДАТАК: На трибинама је 43.280 гледалаца!

62. минут – ГОООЛЛЛ! – 1:1 – ВУЛИЋ! Само седам минута пошто је ушао у игру, постигао је европски првенац! После лоше реакције одбране Олимпијакоса, Вулић је налетео на одбијену лопту и закуцао је у мрежу.

61. минут – Измене на обе стране. Боаћи појачава напад Звезде уместо Ван ла Паре, док код Олимпијакоса улази један од најбољих играча Поденсе, уместо Ловере.

60. минут – Притисак Звезде! Марин је промешао одбрану гостију, а онда послао лопту на другу страну казненог простора, одакле је Родић тукао као из топа, али преко гола.

58. минут – ЦРВЕНИ КАРТОН! Олимпијакос је остао без Бензије! После фаула над Кањасом, судија му је показао други жути картон.

57. минут – Велика шанса за Звезду! Гобељић је, после комбинације са Марином, центрирао са десног крила, али је Ван ла Пара из повољне позиције шутирао преко гола.

55. минут – Милојевић врши прву измену. Вулић је заменио Јованчића.

53. минут – Шанса за Звезду! Марин је извео „скраћени корнер“ са десне стране, али је пред голом Олимпијакоса у последњем тренутку лопта склоњена са ноге играчу Звезде.

52. минут – Први корнер у другом полувремену, извели су га гости, али црвено-бели су отклонили опасност.

46. минут – Почело је друго полувреме.

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА – 0:1

45. минут – Први шут Звезде у оквир гола. После корнера Јованчић је покушао маказицама, али је голман Жозе Са био сигуран.

43. минут – „Пожутео“ је Бензија.

37. минут – 0:1 – РУБЕН СЕМЕДО! Велика грешка Борјана! Масурас је извео прекид са леве стране, а Рубен Семедо готово из „мртвог угла“ затресао мрежу, захваљујући киксу Звездиног голмана.

36. минут – Ван ла Пара је изгубио лопту, затим срушио ривала, па је добио жути картон.

30. минут – Први ударац домаћина ка голу. Марин је извео корнер, Родић је покушао главом, али слабо је то учинио.

26. минут – Први жути картон Родић! Занимљиво је да је судија Бастијен управо Родића искључио пре две године на мечу са Арсеналом у Лиги Европе, једини пут када је судио Звезди.

25. минут – Већ други пут фудбалери Звезде маме уздахе својим навијачима акцијама пред голом Олимпијакоса, али им је у оба случаја досуђен офсајд.

24. минут – Поново прети Гереро и поново шаље лопту поред гола.

23. минут – Прва претња Олимпијакоса. Гереро је тукао са више од 20 метара, за мало поред гола.

19. минут – Улог је велики, зато и не чуди што су оба ривала у меч ушла опрезно.

16. минут – Звезда има већи посед лопте у уводу утакмице.

15. минут – Марин је фаулиран на ивици казненог простора, капитен Звезде је извео прекид, али су гости отклонили опасност.

11. минут – Први опасни напади Звезде, на крају Родић је центрирао, али је лопта била далеко од Томанеа.

1. минут – Утакмица је почела!

САСТАВИ:

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић није могао да рачуна на недовољно опорављеног Милана Павкова, кога нема ни на клупи. Милојевић је направио два изненађења. Очекивало се да ће у везном реду указати шансу Вулићу, али је предност дао Јованчићу, док напад Звезде предводи Томане, уместо Боаћија.

И тренер Олимпијакоса Педро Мартинс је изненадио. Међу „најбољих 11“ нема најбољег играча Валбуене, као и још двојице важних „шрафова“, Поденсеа и Гиљермеа.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан – Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић – Кањас, Јованчић – Ла Пара, Марин, Гарсија – Томане.

ОЛИМПИЈАКОС: Хозе Са – Торосидис, Мерија, Рубен Семедо, Цимикас – Букалакис, Камара – Масурас, Банзија, Ловера – Гереро.

У исто време у другом мечу те групе у Лондону се састају Тотенхем и Бајерн.

На старту такмичења Звезда је поражена у Минхену 0:3, док је Олимпијакос, иако је губио 0:2, освојио бод против Тотенхема у Пиреју – 2:2.

Колико год вечерашњем дуелу у Лондону припадао епитет дербија не само Групе Б, већ целог другог кола Лиге шампиона, велику пажњу привлачи дуел на „Маракани“, јер се састају „братски“ клубови – београдски и пирејски црвено-бели.

И док навијачи два клуба заједничким снагама буду правили фешту на трибинама, на терену ће се водити велика борба за бодове.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!