Прочитај ми чланак

ТРАНСФЕР ИЗ АМЕРИКЕ У програму уживо открио за кога је потписао Златан Ибрахимовић

0

Златан Ибрахимовић има 38 година и још је звезда прелазних рокова!

Иако зимска фудбалска пијаца још није ни почела, изгледа да је Ибракадабра прва звезда јануарског прелазног рока.

Ако је веровати информацијама који вечерас стижу из Америке, Златан Ибрахимовић је потписао за Милан!

То каже први човек америчке МЛС лиге Дон Гарбер. Он је случајно или намерно у једном интервју данас открио да је Ибра већ потписао за Росонере чији дрес је са успехом носио две сезоне од 2010. до 2012. године.

– Златан је интересантан карактер који увек држи пажњу. Потребни су нам у МЛС лиги такви ликови. Као што је некада био Бекам. Иако Ибрахимовић има 38 година, сада је опет потписао за Милан, који је један од највећих клубова на свету. Код нас је за две године оборио скоро све рекорде са толиким бројем голова које је постигао. Надам се да ће се вратити једног дана, али све зависи од Лос Анђелес Галаксија. Срећан сам што је био код нас, свиђали су ми се његови наступи. Поготово када је о себи причао у трећем лицу – рекао је Гарбер.

Из Италије још нема никаквих потврда, али изјаве првог човека МЛС лига треба схватити озбиљно.

Ибрахимовић је и прошле зиме био жеља Милановог тадашњег директора Леонарда који је желео да га врати. Међутим, са Ибриним доласком се тада није сложио генерални директор Иван Газидис који је противник довођење искусних играча са високим платама.

Ове јесени је Ибри истекао уговор са Лос Анђелес Галаксијем, шушкало се да ће Милан опет покушати да га врати. Спортски директор Паоло Малдини изјавио да би повратак Ибрахимовића био потез из снова за Милан, али да не верује да би Ибра прихватио да повремено седи на клупи. Уз присуство Газидиса у клубу, деловало је да од те приче нема ништа, али катастрофални резултати Милана ове сезоне су изгледа натерали руководство да у Ибрахимовићевом довођењу покуша да нађе спасиоца.

Милан има најмалђи тим у Серији А и то неискуство га је до сада скупо коштало. Нападачи попут Пјонтека, Леаоа и Ребића до сада нису задовољили и играч Ибрахимовићевог калибра би био од велике користи. Поготово што је Ибра најбоље године каријере провео у Серији А и највише му је одговарала за стил игре. Бранио је боје Јувентуса, Интера и Милана а никада није крио да му је најлепше било међу Росонерима и да жели да се врати једног дана и да са породицом живи опет у Милану. Није крио ни да је невољно напустио клуб 20102. године када је у пакету са Тијагом Силвом продат Пари Сен Жермену јер су Милану биле потребне паре и да их је Галијани тада практично натерао на трансфер.

За две сезоне у Милану, Ибрахимовић је постигао 56 голова на 85 утакмица и био најзаслужнији за последнују титулу Росонера у Серији А 2011. године. Од тада траје незадржив пад славног клуба са Сан Сира…

Као заинтересовани клубови за Ибрахимовића ове јесени су се помињали Болоња, Наполи, Бока Јуниорс, Фламенго… Али изгледа да је Милан био најпримаљивија опција за славног Швеђанина.

Ако је веровати вестима из Америке. Иначе, Газидис који се до сада противио довођењу Ибрахимовића је 14 година радио у МЛС лиги, познаје се добро са Гарбером, па отуда можда треба и тражити извор информације коју је вечерас лансирао први човек МЛС лиге.