Прочитај ми чланак

Тодорић: Тројка са Босфора заборава нема (Видео)

0

sale_620x0(Новости)
Кошаркаши Партизана, на данашњи дан, пре 21 годину освојили први и једини наслов европског првака. Подсећања на европску титулу су увек лепа и – тужна – каже директор црно-белих.

Нема помпезне прославе, црвеног тепиха, као пре годину дана у Југословенском драмском позоришту, али у Партизану не заборављају данашњи датум, када је пре 21 годину освојена европска титула, једина клупска и српска, тог, највишег формата.

Заправо, недовољно прецизно, подсећање на једну давну априлску ноћ у Истанбулу, текло је до дубоко у ноћ, пре неколико дана, па још на Златибору.

– Уочи утакмице са ужичком Слободом 11. априла, боравили смо у хотелу „Олимп”, седели и причали са Драганом Кићановићем, па смо се дотакли и фајнал фора у Цариграду. Није могло без тога – признаје дугогодишњи спортски директор црно – белих Драган Тодорић.

ДУЛЕ ЈЕ У ПРАВУ
Кошаркашки разговор са Тодорићем не може да се заврши без подршке најтрофејнијем клупском тренеру.
– Како играмо у овом периоду, показало се да је Дуле Вујошевић био у праву у причама о могућностима овог тима. Поготово када би могао да остане на окупу, са евентуално два појачања. Онда би другачије причали о евролигашким шансама, не само следеће сезоне. Али, клупска финансијска ситауција није само у нашим рукама.

Није случајно, баш у друштву легендарног Киће, потекла прича о ноћи за памћење на Босфору. Највећи клупски успех није могао да прође без некадашњег репрезентативца светског формата, сиве еминенције клуба, без обзира на конкретну функцију, који је, уосталом, кренуо да изграђује клупску империју пре нешто више од две и по деценије.

Без таквог ангажмана, уз адекватни пратећи „садржај”, не би се ни стигло до оног чудесног меча финала против Хувентуда, тројке из „ваздуха” Александра Ђорђевића у „делићу секунде” пре краја, па МВП партија Предрага Даниловића, садашњег председника Партизана…

– Подсећања на европску титулу су увек лепа и – тужна. Ко зна колико пута су ме питали да ли се надамо репризи, иако никада не заборављам ни учешћа на два фајнал фора Купа шампиона односно Евролиге – 1998. и 2010.- присећа се за “Спорт” Тодорић.

А на питање да ли ће континентална круна поново у Хумску до његове пензије, Тодорић каже:

– Било би реално под неколико услова – од оног да живимо у нормалној земљи, без оволике кризе и немаштине, али и да се препознавајњем реултата и рада баве стручни људи. Овако, тешко. Како тренутно ствари стоје, тешко да ћу до краја радног века, нешто слично доживети.- сматра Драган Тодорић.

ПУТ ЛАКТАША 23. АПРИЛА
Пре суперлигашке паузе, Партизан у среду увече има, уз сво уважавање, рутински лаган посао против нишког Консатнтина у „Пиониру”, па креће са директним припремама за Фајнал фор Јадранске лиге (25 – 27. април) у Лакташима.

– Већ размишљамо о завршници регионалног такмичења, барем клупски оперативци. У Лакташе крећемо 23. априла у подне, познат је и распоред тренинга пре полуфинала са Игокеом. Очекује нас изузетно тежак посао, најтежи ривал, који је имао перфектну сезону и није случајно, много пре краја лигашког дела, обезбедио прво место. Даћемо све од себе да будемо бољи од Игокее и уђемо у финале – поручуује Тодорић.