Прочитај ми чланак

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ Нудили Ђоковићу 200.000 долара да намерно изгуби!?

0

Против немачког тенисера Макс. Х. води се истрага због намештања мечева, преносе ZDF и WELT.

Истраживањем се дошло до податка да је у намештање укључено 135 тенисера, међу којима и један играч из ТОП 30, власник три АТП титуле, али му се не открива име.

Foto: AP

Умешани су тенисери из Белгије, Француске, Шпаније и САД, а то тих информација дошло се после годину дана истраге.

Белгијске органе је о томе обавестио амерички ФБИ.

„Реч је о мрежи јерменске мафије која се масовно шири преко седам земаља у Европи. Она је јако интелигентна и варају на веома високом нивоу! Они имају људе који су одговорни за рачуне, који перу новац и који успостављају контакт с играчима“, изјавио је заменик јавног тужиоца Белгије, Ерик Бископ!

Јединица за интегритет у тенису (ТИУ) суспендовала је више од 20 тенисера и тенисерки ове године.

Ипак, текућа истрага прети да разоткрије највећу мрежу намештања до сада.

Подсетимо, и Новаку Ђоковићу је својевремено нуђено 200.000 долара да изгуби меч првог кола турнира у Санкт Петербургу 2007. године, што је он одбио, а касније је причао о томе.

„Нису ме директно питали, већ је било преко неких људи који су тада радили у мом тиму. Наравно, одмах је одбачена та могућност. То чак није ни стигло до мене, тај човек је покушао да разговара са мном, али није успео. Од тога није било ништа. Нажалост тада су кружиле гласине али то је сређено, а у последњих шест, седам година нисам чуо ништа слично. Нема места намештању мечева и корупцији у нашем спорту. Трудимо се да га одржимо што чистијим. Мислим да је спорт надоградио програме а власти би требало да се баве тим случајевима“, рекао је Ђоковић 2016.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!