Прочитај ми чланак

ТЕРЗИЋ ЗА ХРВАТСКИ ЛИСТ О тенку, позиву Вучића, притвору и превари државе

0

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић је дао опширан интервју за загребачки "Вечерњи лист".

Између осталог, он је говорио и о тенку који се налази испред стадиона „Рајко Митић“.

„Изненадила ме је жестока реакција. Тенк је симбол борбеног духа клуба, а не рата, како су покушали да представе неки опозициони лидери и медији. Будалаштине. То је само макета“, навео је Терзић.

Он је говорио и о сусрету са Здравком Мамићем.

„Били смо на скијању у Аустрији 2013. године. Нацртао сам му шта ће му се догодити. Сатима смо остали на шанку, мало смо попили и доста причали јер сам ја прошао кроз сличну ситуацију. Рекао сам му да је одлика мудрих људи да се повуку када су на врху. Где су завршили Милошевић, Ђинђић, Санадер, Тодорић, где је најмоћнијих пет бизнисмена у Србији и како су завршили? Где си ти, Здравко, сад? И то кур*евито понашање… И даље мислим да је добар човек, волим га, али је иритирао“, истакао је Терзић.

Присетио се и времена које је провео у притвору.

„Наместиш главу, кажеш то је тако и не размишљаш како је напољу. За оно што су ме теретили сам очекивао орден, а не притвор. Када сам видео да се притвор са обећаних десет дана продужио на седам месеци, схватио сам да ме је држава преварила“, додао је Терзић.

Навео је и да је инсистирао на томе да све мора да води и контролише у Црвеној звезди и констатовао да је постао први генерални директор у историји клуба, а поменуо је и председника Србије Александра Вучића.

„Познајем га дуго… Позвао ме је 2013. године и реако ми да морам да преузмем или ФСС или Звезду. Годину касније ме је позвао и рекао да морам да преузмем Звезду и да се то све распало. Како? Три силе друштва су биле против Звезде. Тајкуни су имали интерес да Звезда не буде велика и да је лакше купе, други је био државни интерес јер су на свим важним позицијама били паритзановци. А, знате моћ северне трибине надилази спортско навијање. Треће, ФСС је био јако близак Партизану јер је Томислав Караџић из Партизана стигао у ФСС. Наравно да су тада Партизан и ФСС били једно“, рекао је Терзић.

Истакао је и да је за њега вођење Звезде врхунац фудбалске каријере.

„Звезда је народни клуб, кад Звезда победи цела Србија је срећна. Ја не осећам притисак у вођењу Звезде јер верујем да сам предодређен за велике ствари. За пет година нисам имао годишњи одмор. Десет дана на Малдивима? Немогућа мисија, чим отворим очи гледам поруке и мејлове. Звезда потпуно окупира живот“, додао је Терзић.

Истакао је и да мисли да регионална лига у фудбалу никада није заживела и да никада и неће.

„И даље постоји непријатељство. Нисмо спремни ни ми ни ви. У кошарци то може да прође јер се кроз њу не повлачи питање националног идентитета као кроз фудбал. Уопште не размишљам о обнови југословенске лиге“, закључио је Терзић.