Прочитај ми чланак

Терзић: Смањујемо плате за 50 одсто, нема преговора – узми или остави

0

Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, рекао је да следи смањивање плата фудбалерима.

Услед пандемије вируса Цовид-19 сви клубови, небитно којег спорта, суочавају се са великим губицима и због тога се одлучују на смањивање зарада.

Терзић је у изјави за клупски сајт открио да ће се, по препоруци ФИФА, плате редуковати за 50 одсто у наредна три месеца.

„Оно што следи у наредна два дана је разговор са сваким играчем, упознаћемо их са ситуацијом. Предочићемо која је препорука ФИФА, а то је да се смање плате на 50 одсто у ова три месеца. Разговараћемо о финансисјкој перспективи Црвене звезде због свих ових проблема. И сигурно се редукција плата неће осетити само у Звезди, то је оно што следи у свим клубовима Европе. Озбиљно се бавимо проблематиком. Видимо какве мере се препоручују, имамо директан контакт са ФИФА и УЕФА. До решења долазимо у разговору са еминентним људима. Наравном, све то мора да се уклопи у правну форму“, рекао је Терзић, а преноси званичан сајт клуба.

Генерални директор је потом објаснио да је ово неизбежно како се не би урушио систем.

„Није то обарање руку између играча и клуба, предочићемо им који је максимум што може да им се плати да се не уруши Звезда као систем. Неће бити много простора за разговор, варијанта је узми или остави. За три месеца је летњи прелазни рок, чека нас разлаз са неким играчима, па и онима који не буду прихватили. Играчи, међутим, морају да буду свесни, да и њихови потенцијално нови клубови примењују исте економске мере. И неће само фудбалери осетити нове мере, планирамо смањење трошкова у свим сегментима, почев од плата у врху менаџменту, до свих осталих запослених. Дали смо налог свим директорима унутар клуба да направе детаљну анализу и план редукције трошкова у својим секторима“, додао је Терзић.

Сезона у Суперлиги прекинута је убрзо после првог случаја коронавируса у Србији, а када ће бити настављена није познато.