Прочитај ми чланак

Терзић: Хистерија Гробара, користе то што Вучић признаје да навија за Звезду!

0

Генерални директор црвено-белих обраћа се јавности после пораза од Партизана.

Генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, одлучио је да се обрати јавности дан након потаза црвено-белих на 161. вечитом дербију, где је Партизан потпуно надиграо вечитог ривала са 2:0.

Он је истакао да је Звезда изгледала веома лоше и да је то недопустиво за тим у који је уложен толики новац. Такође, напао је Партизан да годинама ниподаштава Звезду путем клупске телевизије и да они на то до сада нису реаговали.

Такође, истакао је и да је судија Јовановић, за кога каже да је Партизановац, поништио Звезди чист погодак. Посебно се осврнуо на навијање приталица Партизана, које је назвао колективном хистеријом, као и да се ствара утисак да је Звезда државни мезимац, и да је све то резултат спиновања које Партизан пласира у јавности.

Сматра да у Партизану перфидно користе то што председник Александар Вучић признаје да је навијач Звезде, а да заправо црвено-бели више новца дају држави, него што добијају од ње.

– Не желим да се појављујем кад побеђујемо него кад иде и лоше. Да чујемо има ли питања, а желим првоо да кажем да честитам Партизану, штабу и играчима, више су желели победу, били су мање лоши од нас. Дерби као претходни, није оправдао очекивања, било је тензије, императива победе, победничких жеља са обе стране. Дубоко сам незадовољан, хоћу анализу, недопустиво је да најбољи тим последњих 25 година овако прође, 15 милиона ће отићи на бруто плате, скупо нас кошта играчки кадар. Краснодар, Копенхаген, Јанг Бојс, мораш улагати ако хоћеш да парираш, али нешто шкрипи у дербију и следи озбиљна анализа.

– Имамо два једнако квалитетна тима, не може онако да одигра тим као јуче, нема оправдања, извињавам се јавности и навијачима за онакво издање. А то је једна страна медаље и то ћемо решавати у нашој кући у наредним данима.

– Друга ствар је је реакција навијача Партизана, малтене хистерија. Дошао сам до закључка да је руководство Партизана на перфидан и покварен начин трује јавност да је Звезда мезимац ФСС и државе, да се уништи Партизан. Невероватно је онаква агресвина реакција, да председник Партизана не осуди навијача, него за своју ТВ каже да је то навијање и уобичајено. То је резултат перфидне кампање, спиновања месецима и годинама, да неко жели да уништи Партизан, и реакција је онаква. Борба, позив на бунт, отпор према режима. Покварено је јер Вучелић злоупотебљава функцију у Вечерњим новостима. Утиче на остале медије, па онда потпредседник на мрежама трује и лаже народ. То траје дуже време, створена је погрешна слика јавности, и Саво Милошевић је у то увучен пар месеци, давао је такве изјаве, иако није ствар тренера. Причао је како помаже Звезди држава, а за пар дана ће се знати колико држава помаже Звезди, колико Партизану.

Новинари су Терзића питали како коментарише то да Звезда на дербију није имала шут у оквир гола.

– Рекао сам да смо незадовољни, да овај тим у који је инвестиран оволики новац овако лоше изгледа, то је недопустиво!

Да ли ће бити казни?

– Предстоје анализе, па ћемо видети.

ПАРТИЗАН СПИНУЈЕ ЈАВНОСТ И ГОДИНАМА НИПОДАШТАВА ЗВЕЗДУ

– Не можемо да пренебрегнемо спиновање јавности и стварање атмосфере у Хумској.

– Ја дубоко поштујем Партизан, свестан сам да без јаког Партизана нема јаке Звезде. Потребне су две стране, да ли сам икада поменуо Партизан негативно? Они се баве годинама на телевизији Партизана Звездом, ниподаштавају и вређају. Прећуткивали смо, наивни и препоштени. Није алиби, свесни смо слабости и игре, али не можемо да ћутимо на пропаганду која се шири кроз Партизан и трује јавност. Послали смо поруку навијачима да не радимо тако, није фер. Вучелић каже „па добро то је навијање што су вређали председника ФСС, док он седи ту у њиховој кући“. Они су дали за право навијачима, а допринели су да је реакција таква.

ПРАВИЛО ЗА 4 СТРАНЦА У ПРОТОКОЛУ ЈЕ УДАР НА ЗВЕЗДУ

Ван Ла Пара је био један од Звезина четири странца који су били подједнако лоши на дербију; Фото: МН Пресс

– Наопако, Србија је потписник да наши играчи нису у ЕУ, донет је дискриминаторски акт, Звезда урадити све да се закон и пропис поштују. Тај пропис значи да је шест странаца дозвољено, смањено је на четири, и то је удар на Звезду, Звезда сматра да није у интересу српског фудбала, не може да буде парирати Олимпијакосу са девет странаца, а ми имамо четири. Велики Бајерн у држави од 100 милиона има осам странаца, а само тројицу Немаца.

– Због успеха у Европи, и прошле године су сви добили три и по милиона, и сада, сви су поделили паре за успех у Европи Звезде. А не би било успеха да нема странца. А видели сте колико странаца има у другом клубовима. Србија и даље робује назандим правилима и не може се тако напред.

– Звезда послује транспарентно, Звезда не користи паре обвезнике, 92 одсто користи од трансфера, Звезда више даје држави него што добија, и поносни смо на то. Звезда има само 1.2 милиона евра спонзорског уговора са Телекомом, имамо Газпром, то је инострана компанија без сувласнишва Србије. Има полемике са Агробанком, а све радимо јавно и транспарентно. Најгоре пролазимо у хендловању дугова са државним банкама, са Агробанком, боље смо прошли са страним банкама. Имају специфичан начин пословања. Не бежимо од одговорности, имали смо овде пре 20 дана конференцију са пуно осмеха, овде нема опуштања, сваки дан је ново доказивање.

– Могу да дам статистику колико је држава помагала од 2017. године, на перфидан начин користе што Вучић не крије да навија за Звезду.

СУДИЈА ПАРТИЗАНОВАЦ ЗЛОУПОТРЕБИО ПОЛОЖАЈ И ПОНИШТИО НАМ ГОЛ

– Направили су притисак, седам дана су се бавили пеналом против Инђије, Звезда није крила, јасно је изашла са ставом да је судија погрешио и да таква помоћ не треба. Звезда је најјача, не треба јој таква помоћ, грешка, идемо даље. Правили су притисак читаве недеље кроз медије, па на судију Јовановића, иако смо ишли на састанак са ФСС. Јовановићу сам рекао, не свиђа ми се што судиш, знам да си проглашен као партизановац, али верујем да желиш у Европи да напредујеш и да нећеш то злоупотребити. Али он је злоупотребио, и поништен нам је чист гол. Понављам, направићемо анализу зашто је Звезда била лоша, али и тако лоша је повела. Подсетићу да је дуел Тавамбе и Манојловића пуштен, и после је Партизан преузео титулу. Ми смо сада дозволили да причају, кевћу и лају. После оне атмосфере, смишљено су припремили терен, да је Звезда фаворит, и испали смо наивни и превише поштени, кад погледаш како они припремају терен у јавности.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!