• Почетна
  • СПОРТ
  • Тери: Одушевљен сам, вратићемо Астон Вилу у Премијер лигу!
Прочитај ми чланак

Тери: Одушевљен сам, вратићемо Астон Вилу у Премијер лигу!

0

Нови фудбалер Астон Виле Џон Тери рекао је да је одушевљен што је дошао у тај клуб и да жели да га већ у првој сезони врати у Премијер лигу.

Фото: Твитер

– Одушевљен сам што сам дошао у Астон Вилу. То је клуб ком сам се много година дивио, са изврсним тренинг центром и једним од најбољих стадиона у земљи. Група играча је добра, а води је искусан и успешан тренер Стив Брус. Једва чекам да почнем и надам се да ће клуб да постигне нешто посебно ове сезоне – рекао је Тери на представљању.

Некадашњи капитен Челзија је са Астон Вилом потписао једногодишњи уговор.

Тери је на крају сезоне напустио Челзи, после 22 године у том клубу током којих је освојио пет титула у Премијер лиги, пет ФА купова, три Лига купа и по један трофеј у Лиги шампиона и Лиги Европа.

Као један од главних разлога зашто је изабрао клуб из другог ранга такмичења, Тери је навео да би му „било превише“ да игра против Челзија.

– Било би превише за мене да морам да превазилазим то да играм против Челсија. Имао сам 22 невероватне године у том клубу и желим му добро. Али, сада су моје мисли и амбиције окренуте ка томе да вратим Астон Вилу у Премијер лигу.

Он је казао да га је тренер Астон Виле Стив Брус убедио да предје у клуб из Бирмингема.

– Стив је Стив и он ме је убедио да додјем. Драго ми је што ћу играти, глад је још ту – казао је Тери.

Брус је био заједно са Теријем на промоцији и рекао да је било тешко довести некадашњег репрезентативног штопера Енглеске.

– Тери жели да игра и мислим да може још много тога да пружи. Наравно, више бисмо волели да има 26, а не 36 година, али је физички изузетно спреман. Ово је највећи трансфер у мојој каријери, није чест случај да доведете играча таквог калибра. Многи младји ће се угледати на њега – рекао је Брус.

Терију је срећу у новом клубу пожелео и бивши клуб Челзи поруком на друштвеним мрежама.