Прочитај ми чланак

Теодосић се први пут огласио после Мундобаскета: О Салету, петом месту…

0

Плејмејкер и капитен кошаркашке репрезентације Србије не сматра неуспехом пето место на Мундобаскету

Прошло је 10 дана од завршетка Мундобаскета у Кини, на коме је селекција Србије заузела пето место. По многима неуспех, за неке стицај околности, али чињеница је да смо упркос томе да су се сви играчи одазвали, нисмо отишли у саставу који је хтео селектор.

© Фото : fiba.basketball

Пре свега ишли смо без капитена и плејмејкера Милоша Теодосића, као и бека Драгана Милосављевића. Није се много Тео оглашавао током првенства, јер се фокусирао на рехабилитацију у Болоњи, али сада је отворио душу за Вечерње новости .

– Много је теже када се гледа са стране него кад се игра. Већа је нервоза, нервираш се. Онако играш и не размишљаш много – каже Теодосић за Новости и додаје:

– А овако, видиш сваку ситуацију, све из другог угла и онда је скроз чудно.- објаснио је капитен нашег тима.

Он је истакао да су бројни фактори утицали на резултат нашег тима и истиче да пето место није неуспех.

– Знали смо да је ово првенство прво на које путујемо са улогом фаворита. И ми, играчи, смо имали највећа очекивања , а и комплетна јавност. Створио се притисак, било је само питање са којом медаљом ћемо се вратити.

-Десиле су се те повреде. Гаги Милосављевић и ја нисмо ни отишли, Лучић је скоро без тренинга путовао, Бјелица имао проблема. Због свих околности, не могу да кажем да је пето место неуспех. Пето место је , с обзиром на све, прихватљив резултат.

ЖЕЛИМ ЗЛАТО СА СРБИЈОМ ПА ДА СЕ ОПРОСТИМ

Аргентина није имала шта да изгуби, као ми на неким ранијим такмичењима. Нису имали већу жељу, али очигледно је да су наши били спутани – каже Теодосић.

Он је затим прокоментарисао одлазак Саше Ђорђевића са клупе Србије.

– Жао ми је због Салета, нисмо стигли ни да попричамо овде у Болоњи. Разумем његову одлуку и прихватам је. Урадио је много за српску кошарку, освојене су три сребрне медаље.

Он је на крају истакао да ће одлуку о томе када је крај донети његово тело.

– Моје тело ће бити пресудно. Не могу да кажем да ће то бити за годину, две или можда три, али знам шта ми је највећа жеља. Да своју мисију са Србијом крунишем златном медаљом, на било ком такмичењу, само то да се деси – рекао је Теодосић.

Прва прилика за то је сигурно Еуробаскет 2021.. Видећемо

                           ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!