Прочитај ми чланак

ТЕО НАПУСТИО МЕЧ: Србија после велике борбе до победе над Литванијом!

0

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Литванију 72:68, у другом припремном мечу пред Светско првенство.

Изабраници Александра Ђорђевића, у до сада најтежем мечу на припремама, одиграли су добру утакмицу пред пуном „Штарк“ ареном.

На овом сусрету, први пут после три године, наступао је најбоље центар на свету Никола Јокић, којег је поред терена гледао тренер Денвера Мајк Мелоун, као и генерални менаџер и легенда литванске кошарке Артурас Карнишовас.

Припреме за Светско првенство:

Србија – Литванија 72:68 (14:23, 20:17, 22:19, 16:9)

судије: Јовчић, Арсенијевић, Пешић
хала: Штарк арена

Србија: Теодосић, Симоновић, Богдановић, Бјелица, Лучић, Милосављевић, Радуљица, Бирчевић, Јокић, Милутинов, Мицић, Гудурић, Јовић, Марјановић.
Литванија: Калниетис, Јанавичус, Сабонис, Гебен, Јанкунас, Валанчунас, Кузминскас, Бенџиус, Гедраитис, Григонис, Лекавичус, Буткевичус, Улановас.

Најефикаснији у победничком саставу био је Богдан Богдановић са 16 поена, Немања Бјелица је имао 15, а Никола Јокић 13 поена. Код Литванца Григонис је постигао 18, а Кузминскас 13 поена.

Србију за три дана очекује меч против Литваније у Каунасу. После тога „Орлови“ путују на Акрополис куп у Грчку, на којем ће играти против Грчке, Италије и Турске.

Потом следи пут у Кину (20. август) где ће репрезентативци имати последњи три провере – против Италије, Француске и Новог Зеланда.

Светско првенство у Кини на програму је од 31. августа до 15. септембра, а Србија игра у групи са репрентацијама Италије, Филипина и Анголе.

Наши кошаркаши лоше су ушли у утакмицу и Литванија је то знала како да искористи. Мариус Григонис био је веома расположен, постигао је осам поена за неколико минута и Литванци су отишли на +12 (6:18).

До краја четвртине „Орлови“ су успели да смање на једноцифрен заостатак – 13:24.

Током друге четвртине Јокић је ушао у ритам, Бјелица је такође имао неколико добрих потеза и наша селекција брзо је дошла до егала. Ипак, на полувреме одлазимо са заостатком од шест поена – 34:40.

У трећој деоници Богдан Богдановић пронашао је добар ритам и са осам поена заредом приближио је нашу селекцију гостима. Литванија је успевала да одржи предност, али је она била минимална.

Пред последњих десет минута ушло се с резултатом 56:59. Током четврте четврте гледали смо рововску борбу, а Никола Јокић био је онај окидач, који је одвео „Орлове“ до победе.

Центар Денвера одиграо је сјајно у последњој деоници, а меч је на крају завршио с 13 поена. Србија је отпор Литваније сломила у последња два минута, када су прво Јокић, а потом и Бјелица снажно закуцали.

У последњем минуту Литванија није бирала добра решења у нападу и наша селекција дошла је до важне победе за самопоуздање.

ВЕЛИКИ ПЕХ „ОРЛОВА“ Милош Теодосић напустио меч Србија

Милош Теодосић је морао да пре времена напусти утакмицу Србија – Литванија, одигране у склопу припрема за Светско првенство које почиње у Кини 31. августа.

Наиме, плејмејкер „орлова“ је започео овај сусрет, али се врло брзо повукао са игралишта, а недуго затим и са паркета.

Како Блицспорт сазнаје, због бола у нози морао је да напусти игру, па је право из београдске Арене отишао на снимање у болницу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!