Прочитај ми чланак

Тенисери се опраштају од “Бога који је навијао за Новака” (ФОТО)

0

Најбољи светски тенисери погођени су вешћу да је са животне позорнице отишао један од најбољих светских фудбалера свих времена, Дијего Марадона.

Легендарни фудбалер је често био виђен и на тениским мечевима, а посебно када је реч о Дејвис куп сусретима Аргентине, али је познато и да је пре десет година бодрио Новака Ђоковића на АТП финалу у Лондону.

Био је велики пријатељ са Хуаном Мартином дел Потром, који је одувек имао само најбоље речи за њега.

“Враћаш се тамо где и припадаш, на небо. За мене никада нећеш умрети. Почивај у миру”, поручио је Дел Потро.

Тенис ТВ је уз сет фотографија подсетио колико је Марадона био омиљен међу тенисерима. Сви су га волели, и Новак Ђоковић и Роџер Федерер, друговао је са многима.

Дијего Шварцман, тенисер који је по први пут недавно у Лондону играо на АТП Тур финалу, посебно је био везан за Дијега.

“Он је ‘кривац’ што се зовем Дијего. Родитељи су га обожавали, баш као и ја иако га нисам гледао у време када је играо, јер сам рођен касније. Посматрао сам његове чаролије на видео снимцима, гледао многе мечеве, он је човек на ког је сваки Аргентинац поносан”, рекао је недавно Шварцман.

Рафаел Надал се огласио овом поруком.

“Данас свет спорта, посебно фудбала, је несрећан. Марадона је био један од највећих спортиста у историји. Оно што је он урадио у фудбалу остаће вечно. Моје искрено сачучешће његовој породици, свету фудбала и Аргентини”, поручио је шампион Ролан Гароса.

Огласили су се и Мартина Навратилова и многи други, а од српских тенисера Душан Лајовић, који је поручио – “Почивај у миру”.