Прочитај ми чланак

ТЕНИС: Едмунд „почистио“ Типсаревића, Београђани се обрукали

0

У првом мечу четвртфинала Дејвис купа Британац Кајл Едмунд савладао је Јанка Типсаревића са 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:0, и тако донео први бод својој репрезентацији за вођство од 1:0.

Иако је било планирано да дуел почне у 16 сати старт је одредила киша која у петак спорадично падала у Београду.

Уз одређено кашњење меч је почео, али не тако добро по нас пошто је Едмунд освоји први сет (6:3) и у другом је уз брејк водио са 2:0 када је киша поново одиграла кључну улогу и прекинула је дуел.

После једноипочасовне паузе меч је настављен јер је киша у Београду престала да пада. Оно што није било добро је да је остало врло мало публике на стадиону Ташмајдан и да је практично више било гостујућих навијача, којима очигледно киша није толико сметала, за разлику од Београђана.
Тањуг

Едмунд је у наставку меча био још бољи, а није га уздрмало ни то што је Типсаревић успео да врати брејк у другом сету. Едмунд је поново дошао до предности, освојио други сет, а потом у трећем потпуно полистио са терена Типсаревића савладавши га са 6:0.

Без обзира што је током трећег сета киша сипила одлука је била да се меч не прекида и за сада је у плану да почне и други дуел у ком ће се састати Душан Лајовић и Џејмс Ворд.