Прочитај ми чланак

ТАДИЋ: Људи немају добро мишљење о Србији, Новак да дође да нас гледа у финалу

0

Душан Тадић, српски репрезентативац и фудбалер Ајакса, причао је о утисцима у екипи са којом је дошао до полуфинала Лиге шампиона.

Тадић се ове сезоне вратио у Холандију и потписао за Ајакс, а непуну годину касније направио феноменалан успех уласком у полуфинале најелитнијег клупског такмичења.

Душан каже да му се у Амстердаму, тачније око Ајакса, свиђа апсолутно све.
Можда вас занима

„Одувек сам волео Ајаксову историју и традицију, одушевљен сам више него што сам мислио да ћу бити. Понекад седнем и гледам јуниорску екипу, упијам све то… Ово је место где је почео ‘тотални фудбал’ са Кројфом и ‘последице’ тога се и даље осећају“, рекао је Тадић.

Српском фудбалеру се свиђа храброст Ајаксовог нараштаја и стил игре.

„Никада нисам видео играче као што су Де Лихт и Де Јонг у животу, не само по питању квалитета, већ и менталитета. Отишли смо на Реал Мадрид и Јувентус и они нису били нервозни, једноставно су веровали. Такав став не можете да купите. То ми ипак није било чудно, то је Ајаксов ДНК. Њих не занима притисак, они играју фудбал и покушавају да доминирају“, додаје Тадић.

Повремени капитен репрезентације Србије прошлог лета имао је више понуда, али је одабрао Ајакс.

„Други клубови су ме хтели, али ја сам донео одлуку након што сам разговарао са Марком (Овермарсом, спортским директором). Он ми је објаснио да је Ајакс велики пројекат. Овај клуб има много легенди. Марка, Едвина ван дер Сара… Они су често ту и понашају се као обични момци, а не као неке звезде“.

Многи ову генерацију „копљаника“ пореде са оном из 1995, која је успела да освоји Лигу шампиона.

„Многи пореде нашу и ту генерацију, али разлика је што су они освојили трофеје, а ми нисмо. Велики је успех бити у полуфиналу, али желимо више. То значи бити Ајакс, не бити задовољан само победама, већ победама у стилу. То мотивише играче“, истиче српски фудбалер.

Душан се после великих успеха чуо и са највећим спортистом у историји Србије, тенисером Новаком Ђоковићем.

„Новак (Ђоковић) ми је послао поруку и честитао после победе над Јувентусом. Битно је да српски спортисти подржавају једни друге, јер људи често немају баш најбоље мишљење о нашој земљи. Али, када упознате људе из Србије то мишљење се мења. Битно је представљати нашу земљу како треба и бити пример. Било би добро када би дошли до финала ЛШ и када би на њега дошао Новак“, закључио је Тадић.