Прочитај ми чланак

„СВИМ СРЦЕМ за браћу Русе!“ Тенисери Србије и Русије заједно и у добру и у злу

0

ТЕНИСКА репрезентација Србије се, уз невероватан сплет околности, домогла четвтфинала Дејвис купа, а захвалност Русији, чија је драматична победа над Шпанијом и омогућила да "орлови" успешно преброде прву фазу, види се на сваком кораку.

Ем се наши радо друже са колегама из Русије, о чему сведочи и фотографија која је пред вама, а на којој је са српским асовима и Данил Медведев, ем сведоче и речи Душана Лајовића.

Он је, с остатком репрезентације, стигао из Инзбрука у Мадрид, где Србију чека четвртфинални двобој са Казахстаном.

– Тренирали смо први пут овде у Мадриду, провели смо добар дан, путовали, мало смо уморни од тога и тренинга. Али, и од синоћних дешавања, када смо навијали за браћу Русе свим срцем (осмех). И, уз пуно среће, нашли смо се у четвртфиналу. Као што и сами знате, било је потребно да се доста ствари поклопи да бисмо прошли, то се и десило. Надам се да ћемо сада искористити шансу која нам је накнадно дата, рекао је Душан Лајовић.

Говорећи о наредном ривалу, Казахстану, истакао је да неће бити лако:

– Екипа Казахстана је одиграла јако добро у квалификацијама, неће нам бити лако, али са друге стране знамо и шта су наше врлине на терену. Надам се да ћемо успети да победимо тај меч, јер смо претходна два дуела, у Инзбруку, одиграли јако добро, закључио је наш репрезентативац.

Дуел Србија – Казахстан игра се у среду, а победника у полуфиналу чека бољи из сусрета Италија – Хрватска.

Парови четвртфинала Дејвис купа:

Русија – Шведска

Велика Британија – Немачка

Италија – Хрватска

Казахстан – Србија