Прочитај ми чланак

Све о хаосу навијача Партизана због скандирања Вучићу (ВИДЕО)

0

Утакмица Партизан - Дунајска Стреда у сенци је дешавања на трибинама, на којима је дошло и до туче.

Последња дешавања на трибини, одлазак Вељка Беливука иза решетака и скандали који продубљују дугогодишњи јаз међу навијачима Партизана, кулминирали су сценама виђеним у четвртак.

Дошло је до насиља после упозорења вођа навијача „да би требало да оду са стадиона они који планирају да шаљу политичке поруке“.

Мегафон и озвучење су грмели чак и у телевизијском преносу.

„Само да знате наша партија је једино Партизан и политика нас не занима. Кога занима, може да изађе са стадиона“, чуло се са мегафона, што је била алузија на први меч у сезони, када је група навијача против Пролетера вређала председника Србије Александра Вучића.

Клуб се оградио саопштењем, што је изазвало додатни револт навијача који се не окупљају у копу јужне трибине.

Онда је дошло до вербалног рата између истока и југа, део људи није прихватио „наређење“, па је дошло до скандирања „управа напоље“ уз прозивке на рачун Вучића.

Навијачи са јужне трибине су покушали да навијањем надјачају таква скандирања, али је публика на истоку била упорна.

Како је меч одмицао, све јаче се чуло скандирање против управе и председника Србије, па су навијачи са југа решили да се обрачунају.

Дошли су до источне трибине и изазвали тучу, дошло је до великог комешања и брзог разилажења масе, али и до претрчавања преко атлетске стазе.

Подсећања ради, окидач за револт навијача, поред лоше ситуације у клубу и незадовољства радом управе, било је и саопштење после Пролетера.

„Управа ФК Партизан браниће свој клуб и никоме неће дозволити да страхом и увредама покуша да оскрнави државу, ФК Партизан и спорт. Партизан све представнике медија доживљава као партнере, са заједничким циљем – информисање јавности и армије навијача о свим актуелним догађајима у нашем клубу. Отворени смо за сваку добронамерну критику, против смо сензационалистичких наслова који не доприносе стварању позитивне атмосфере и превазилажењу проблема. Желимо регуларну домаћу Лигу, успешан наступ ФК Партизан и осталих српских клубова на европској сцени, пуне трибине спортских објеката, на којима ће навијачи бодрити фудбалере. За друге се навија, Партизан се воли. ФК Партизан препознаје и подржава све напоре Председника Републике и осталих институција државе, који доприносе да се квалитет фудбала и спорта у нашој земљи подигне на виши ниво“, истакли су тада из Партизана.