Прочитај ми чланак

СВЕ ЈЕ У ИГРИ: Како ће се клубови ‘поређати’ пред плеј-оф?

0

Извесно је само да ће Црвена звезда као прва, а Партизан као други на табели у плеј-оф. Шта је са осталима?

Током следеће недеље биће одигране последње утакмице лигашког дела сезоне и након тога ћемо знати како ће изгледати распоред у плеј-офу и плеј-ауту.

Коло пре краја знамо да ће Црвена звезда као прва у доигравање за титулу, а актуелни шампион дочекује плеј-оф као други на табели.

Након некомплетног 29. кола знамо и све учеснике доигравања за титулу али ће последње коло лигашког дела такмичења бити занимљиво јер ће дати одговор на питање како ће се учесници плеј-офа „поређати“ на табели.

Средином претходног месеца писали смо о томе да пласман на табели на крају лигашког дела такмичења одређује распоред у плеј-офу и плеј-ауту.

Ситуација се у односу на средину марта променила утолико што су Вождовац и Напредак направили рокаду на табели, али би доста промена могло да се догоди након последњег кола.

Већ данас ћемо знати да ли ће Чукарички задржати треће место на табели и изједначити се по броју бодова са другопласираним Радничким, или ће Спартак прескочити „Брђане“.

Потом нас у последњем колу чека још доста узбуђења јер Раднички гостује Напретку, Чукарички екипи Вождовца, а нешто лакши посао требало би да имају Војводина и Спартак ЖК који на свом терену играју против клубова из доњег дома.

У прилогу је „формула“ по којој ће бити формиран распоред у плеј-офу, а на основу тренутног поретка на табели само можете да видите ко би на кога ишао у првом колу.

Распоред у плеј-офу:
31. коло: 1-2, 3-4, 5-6, 7-8
32. коло: 4-1, 2-3, 6-7, 8-5
33. коло: 1-3, 5-7, 2-4, 6-8
34. коло: 7-1, 3-5, 8-2, 4-6
35. коло: 1-5, 4-8, 2-7, 3-6
36. коло: 8-1, 5-4, 6-2, 7-3
37. коло: 1-6, 2-5, 3-8, 4-7

За сада знамо да ћемо у првом колу плеј-офа (9. април) гледати 157. „вечити“ дерби и да ће Звезда имати предност домаћег терена. У четвртак увече знаћемо коначан поредак у Супер лиги и самим тим распоред такмичења у плеј-офу и плеј-ауту.