Прочитај ми чланак

„Суспензија је проблем за Ђоковића“

0

Бивши тенисер Марк Ноулс говорио је о стању тениса током пандемије коронавируса.

Бивши најбољи тенисер планете у дублу тренутно седи у Управном одбору АТП и укључен је у одлуке, као што су и суспензија тениса до 27. априла.

Новак Ђоковић Фото: Танјуг/AP

Како каже, покушај проналаска решења за АТП тур због пандемије коронавируса је највећи изазов који је имао до сада.

„Ово је веома тешко време, пуно изазова. Све се потпуно променио, не само за тенис већ за сав живот, у последње време. Све смо покушали да средимо са бројним видео-конференцијама“, рекао је Ноулс за „Тениски канал“.

Он је у истом разговору поменуо и доминацију Новака Ђоковића ове сезоне, пошто Србин има 18 победа и ниједан пораз (21-0 ако се рачуна и претходна сезона).

„То је невероватно, константно нас импресионира. Ове године изгледао је можда фокусираније и свежије него икада. Нажалост је проблематично (за њега) што ова суспензија долази када је он у серији од 21 победе, када на терену изгледа сјајно. Очекујем да настави тамо где је стао када год се деси да наставимо сезону“.

Новак се једном приликом нашалио (а, можда и није…) да му је циљ ове сезоне да остане непобеђен.

„Изгледао је изузетно мотивисано и у неколико изјава је рекао да би било лепо да буде непобеђен целе године, а због тога би противници требало да буду уплашени, искрено“, изјавио је Ноулс.