Прочитај ми чланак

СУРОВА КАЗНА јер су изговарали „ВЛАДИМИР ПУТИН“? Лудилу као да нема краја…

0

РАТ Русије и Украјине одражава се и на свет спорта, о чему сведочи и један пример из Турске, а који би могао да донесе прилично нежељене последице по "виновнике инцидента".

Динамо из Кијева, украјински фудбалски клуб, добио је дозволу УЕФА да игра међународне мечеве, док је свим руским тимовима то забрањено. Неправда коју је европска кућа фудбала показала на делу изнервирала је многе љубитеље фудбала, али… Свакако не само због тога, цео један турски стадион синоћ је скандирао име и презиме председника Руске Федерације. Сада би чувени турски клуб Фенербахче због тога могао да буде веома оштро кажњен.

Подсетимо, кијевски Динамо је, после ремија на неутралном терену с Фенербахчеом (0:0), гостовао у Турској у реваншу. Оно чега су се домаћини прибојавали, то је да ће УЕФА „погурати“ мало Украјинце у тој утакмици, а нешто слично се и десило када је у 53. минуту искључен играч турског клуба Јуксек. Недуго затим, Бујалски је донео вођство Украјинцима, почео мало бурније да слави, а цео стадион „Улкер“ у Истанбулу кренуо је да скандира: „Ла-ла-ла-ла… Владимир Путин!“.

Иако је Фенербахче, с играчем мање, у 89. минуту преко Салаија изједначио, испао је јер је примио гол у другом продужетку (у 114. минуту Каравејев је био стрелац), а сада руски медији тврде да би турски гигант могао да сноси озбиљне последице због оваквог понашања својих присталица.

Наиме, како је за РИА Новости рекао Вјачеслав Колосков, сада почасни председник руске куће фудбала, који је био на челу тамошњег Фудбалског савеза од 1992. до 2005. године, УЕФА би могла ригорозно да санкционише Фенербахче у једном случају:

– Уколико је делегат на утакмици с Кијевљанима то скандирање видео као политичко, а онда то записао у протоколу, онда ће „Фенер“ бити оштро кажњен. Са друге стране, опомена или мања новчана санкција чека тренера Динама, који је био толико узнемирен понашањем турских навијача да није ни дошао на конференцију за штампу – рекао је 81-годишњи Колосков.