Прочитај ми чланак

СУПЕР ЛИГА СРБИЈА: Преглед и резултати свих одиграних мечева 27.кола (ТАБЕЛА)

0

Овог викенда на програму су били сви мечеви 27.кола Супер лиге Србије у такмичарској сезони 2017/18. Резултате одиграних мечева, као и краће видео извештаје, можете погледати у наставку.

У прва три меча 27. кола Суперлиге Србије победе су забележили Бачка, Војводина и Земун. Славили су у недељу и Рад, Спартак Ждрепчева крв и Радник.

Војводина је у Лучанима као гост била убедљива против Младости и славила са 3:0. Стефан Михајловић је Новосађанима донео вођство у 36. минуту и уз предност од једног гола за госте отишло се на одмор.

Притискала је Војводина и у другом полувремену, да би у 66. минуту то дало резултат. Стрелац за 2:0 био је Езе Океухи. Већ је све било готово у овом мечу, а у 87. минуту екипа Илије Столоце дошла је и до трећег гола. Још једном је стрелац био Океухи.

Земун је на свом терену истоветним резултатом савладао Вождовац. Земун је повео преко Денића у 39. минуту, а на преостала два гола чекало се до 72, односно 79. минута. Вучић је са пенала био прецизан и повисио на 2:0, а тачку на ову победу ставио је Вукадиновић.

Бачка је пред својим навијачима славила против Мачве 2:1. Сви голови у овом мечу постигнути су у другом полувремену. Луковић је донео предност Бачкој, изједначио је Матић, а Луковиће је био и човек одлуке и решио је меч голом у 86. минуту.

РЕЗУЛТАТИ

МЛАДОСТ – ВОЈВОДИНА 0:3 (0:1)
Стрелци: Стефан Михајловић 36′, Езе Винсент 66′, 87′
ОФК БАЧКА – МАЧВА 2:1 (0:0)
Стрелци: Лука Луковић 59′, 86′ – Бојан Матић 74′
ЗЕМУН – ВОЖДОВАЦ 3:0 (1:0)
Стрелци: Дејан Ђенић 39′, Немања Вучић (пен.) 70′, Миљан Вукадиновић 79′
ЧУКАРИЧКИ – ПАРТИЗАН 0:2 (0:2)
Стрелци: Леандро Тавамба 20′, Огњен Ожеговић 23′
РАД – ЈАВОР МАТИС 2:0 (0:0)
Стрелац: Александар Лутовац 72′, 77′
РАДНИЧКИ НИШ – СПАРТАК ЖК 0:2 (0:0)
Стрелци: Немања Николић 69′, Огњен Ђуричин 77′
РАДНИК – БОРАЦ 1:0 (0:0)
Стрелац: Игор Златановић (пен.) 80′
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 1:1 (0:0)
Стрелци: Ненад Крстичић 52′ – Никола Ескић 90′

Рад је у Београду био бољи од Јавора и до победе дошао резултатом 2:0. Оба гола за Рад постигао је Лутовац који је био прецизан у 72. и 77. минуту. Спартак је идентичним резултатом савладао Раднички у Нишу. Спартаку су велику победу донели Николић и Ђуричин. Док је Радник у Сурдулици голом са беле тачке надиграо Борац из Чачка. Прецизан је био Златановић.

Партизану за четири минута три бода

Фудбалери Партизана победили су Чукарички на гостовању у 27. колу Суперлиге Србије резултатом 2:0.

Тим Мирослава Ђукића је на Бановом брду победио головима Леандреа Тавамбе у 20. и Огњена Ожеговића у 23. минуту, у утакмици у којој је екипа из Хумске била бољи ривал и заслужено стигла до победе.

Партизан је победио други пут узастопно у лиги, пошто је тријумфом над Радом од 3:1 прекинуо серију слабијих резултата, у којој је испао из Лиге Европе од чешке Викторије, ремизирао са Земуном и изгубио од Радничког у Нишу.

Партизан има 58 бодова на другом месту на табели, а у следећем колу дочекује Радник из Сурдулице. Чукарички је после ремијем са Борцем, изгубио седми пут у сезони, те је сада четврти са 46 бодова.

Екипа Ненада Лалатовића у следећем колу игра против Јавора у Ивањици.

Фудбалери Партизана повели су у 20. минуту меча, када је стрелац био камерунски нападач Леандре Тавамба. Огњен Ожеговић је проследио лопту ка Тавамби, који се ослободио Пушкарића, изашао сам пред Александра Кировског, те лако затресао мрежу Чукаричког.

Није се чекало пуно, а већ је на семафору писало 0:2. Стрелац у 23. минуту против бившег клуба био је Огњен Ожеговић.

Ожеговић је прихватио лопту на двадесетак метара од гола Брђана, повукао је на страну, а онда десном ногом сјајно шутирао дијагонално и погодио доњи десни угао гола Кировског.

Екипа тренера Мирослава Ђукића је од старта сусрета имала теренску иницијативу, а и после другог гола је била офанзивнија, па су до 3:0 могли Ожеговић и Ђерлек, али је ударац завршио преко гола.

После кратког прекида због убацивања бакљи и топовских удара навијача Партизана, Марко Јанковић је у 31. минуту погодио стативу, а пар минута касније шутирао је и Здјелар, али је његов ударац зауставио Кировски.

Чукарички је у првом делу игре једино покушао преко Луке Стојановића, али је из даљине његов ударац био лак плен за Стојковића. После првог дела игре резултат је 0:2.
Повезано

Тренер Брђана Ненад Лалатовић је у другом полувремену послао на терен Фофану, који је у 57. минуту савладао Стојковића, али је његов погодак поништен због офсајда.

У 65. минуту је мало фалило да Чукарички прими трећи гол, када је Стојановић умало савладао свог голмана Кировског. Само два минута касније изгледну прилику је имао поново Ожеговић, али је чувар мреже Брђана био на месту.

До краја сусрета на Бановом брду није било превише узбуђења, а једном из даљине је покушао Јевтовић, али је Кировски спасао мрежу.

Шок у Љутице Богдана! Напредак у 90+1. узео бод Звезди

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са крушевачким Напретком на стадиону Рајко Митић (1:1), у последњем мечу 27. кола Суперлиге Србије, а бод гостима донео је Ескић голом у 90+1. минуту.Крушевљани су кренули на све или ништа у финишу меча и таква игра им се на крају исплатила. Боранијашевић је убацио лопту, Маркоски сјајно спустио главом до Ескића, а овај ефектно, „боцком“, преварио Борјана и донео велики бод свом тиму. Гостујући састав је до гола могао и минут раније, али је Петровић после сјајног продора погодио стативу.

Претходно, црвено-бели су у вођство дошли преко Крстичића у 52. минуту. Сјајни везиста је прихватио одбитак после корнера и прецизним ударцем са ивице шеснаестерца матирао Петровића. За њега је то други гол у Звездином дресу, првенац је постигао прошле недеље против Вождовца.

Тим из Љутице Богдана није успео ни у другом мечу ове сезоне да савлада Напредак. У претходном дуелу два тима, екипа Милорада Косановића је славила 1:0, голом Митровића у 90+7. минуту. То је уједно и једини пораз Звезде ове сезоне.

Поред оваквог исхода меча, тренера домаћих Владана Милојевића треба да брине и повреда дефанзивца Вујадина Савића, који је у 75. минуту напустио терен.

После овог ремија, првог у пролећном делу сезоне, предност лидера шампионата у односу на другопласирани Партизан је са 14 бодова пала на 12 (у крајњем збиру шест), пошто су црно-бели нешто раније савладали Чукарички (2:0).Звезда сада има 70, а Партизан 58 поена.

Са друге стране, Напредак је бодом, после два пораза на страни у лиги у 2018, дошао до 41 и тај тим је тренутно шести.