Прочитај ми чланак

ШУМАХЕР ПРЕБАЧЕН У ПАРИЗ: Следи операција која је највећа шанса!

0

Њему ће, по свему судећи, бити урађен специјални третман матичним ћелијама, који би можда могао да преокрене ток болести Шумахера.

НЕКАДАШЉИ шампион света Формуле 1, Михаел Шумахер, у понедељак, касно поподне, пребачен је из свог дома у Швајцарској у једну од најпознатијих француских болница „Помпиду“ у Паризу!

FOTO: TANJUG/AP

 

Њему ће, по свему судећи, бити урађен специјални третман матичним ћелијама, који би можда могао да преокрене ток болести Шумахера.

Вест је одјекнула као бомба јер и после пет година, колико је прошло од трагедије на скијању у француским алпима, и лечења тешко повређеног шампиона далеко до очикју јавности, интересовање за здравље седмоструког првака света није ништа мање.

Према још непотврђеним вестима Шумахер је пребачен у „Помпиду“ у болничким колима са женевским таблицама, што само говори да је у Швајцарској био припреман за третман који, тренутно, у свету, може да се обави у врло мало болница, а „Помпиду“ је једна од њих.

Према наводима, у иначе добро обавештеним француским престоничким новинама, Шумахер ће бити подвргнуут третману предсађивања матичних ћелија („stem cell transfusion“) који веома успешно изводи француски хирург Филип Менаш.

Шумахер, се према истим изворима , налази тренутно на кардиоваскуларном одељењеу болнице, где га припремају за пресађивање које може биоти из матичних ћелија крви или коштане сржи.

Да подсетимо, после несреће на скијању у Француској (Гренобл, 29. децембра 2013.) Шумахер је неколико пута оперисан због тешких повреда главе, био је дуго и у индукованој коми, да би лечење наставио у свом дому у Швајцарској.

Врло мало вести је стизало које нису демантовали менаџерка Сабине Кем и његов ПР штаб, а једна од последњих информација је дошла од Жана Тода, председника ФИА, некадашњег шефа Ферарија Ф1 из времена када је Шумахер рушио рекорде и низао титуле у којој он тврди да „опоравак Шумахера иде у добром правцу“. Вест из Париза је дала нову наду бројним обожаваоцима славног Немца.