Прочитај ми чланак

Судија добио отказ јер није видео гол Роналда против Србије

0

Главни арбитар са меча Србије и Португала (2:2) Дани Макели прекинуо је сарадњу са помоћним судијом.

Помоћник Марио Дикс добио је отказ и више неће бити члан ове судијске тројке након великог превида на мечу Србије и Португала када није видео погодак Кристијана Роналда. Спорна ситуација се десила на његовој половини терена.

Лопта је прешла гол линију, а онда је назад у поље одбио Стефан Митровић. Гол није признат, а Кристијано је у знак протеста бацио капитенску траку на земљу и одмах отишао ка свлачионици и пре краја сусрета.

Макели је саопштио да више неће сарађивати са помоћником, па Дикс неће судити на Европском првенству, њега ће заменити Јан де Врис.

“Годинама радим са Мариом и разумећете да је ово била тешка одлука због чега је нећу даље коментарисати“, преносе холандски медији Макелијеву изјаву.

Дикс је убрзо узвратио.

“Велико, велико разочарање за мене, баш пред Европско првенство. Макели ми је рекао да жели да настави са другим помоћником, јер је изгубљено поверење у нашој сарадњи. Заиста сам се надао већој подршсци, разумевању и поверењу после успешне сарадње свих ових година“, процедио је Дикс.

Овакав епилог се очекивао јер се одмах након меча извинио Роналду и Португалцима.

Подсетимо, траку је са терена покупио ватрогасац Ђорђе Вукићевић, а на аукцији је она достигла цену од 7.500.000 динара.

Макели ће наредну међународну утакмицу судити у четвртак на „Мадригалу“ на коме ће Виљареал дочекати загребачки Динамо са намером да сачува гол предности са „Максимира“.