Прочитај ми чланак

Стварно нас малтретирате: Србија водила 2:0 и није победила

0

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је нерешено 2:2 (0:1) на гостовању Турској у оквиру 4. кола Б дивизије Лиге нација.

Актуелни ривали претходни дуел су одиграли у септембру у Београду, а тај сусрет завршен је мирних мрежа (0:0). И овај дуел завршен је без победника, али уз голове, иако су “орлови” били ближи тријумфу.

Yt foto

И, стварно, репрезентација наставља да малтретира љубитеље фудбала… После четири кола, Србија има учинак од по два пораза и ремија, и остаје на дну табеле, док је Турска уписала три ремија и пораз.

Ипак, изабраници селектора Љубише Тумбаковића претходно су све подредили окршају са Норвешком у Ослу и победи (2:1) после продужетака, а након тога финалу баража за Евро са Шкотском, 12. новембра. И то заиста јесте меч године, деценије, века, и ако буду тријумфално напустили стадион “Рајко Митић”, неће нико гледати како су играли током јесени.

А, могли су да имају много више бодова од једног на конту у Лиги нација против ривала свог ранга. Није морало да се изгуби од Мађарске у Београду, а цео плен могао је да се однесе из Турске.

То је наговестио Сергеј Милинковић-Савић трећим поготком на последња два меча, Александар Митровић је из пенала удвостручио предност, али је домаћин у 20 минута успео да избегне пораз. Високи везиста Лација је на одличан центаршут Ристића главом материјализовао боље издање у првом полувремену, док је сјајни голгетер почетком другог дела са пенал дошао до 36. поготка у дресу репрезентације за 0:2 на семафору.

Деловало је да ће Србија до прве победе ове сезоне у Лиги нација, али… Одбрана је посустала када није смела, па су Чалханоглу и Туфан казнили тренутке непажње и затресли мрежу Дмитровића за коначних 2:2 и поделу бодова у Истанбулу.